Bardzo prosze o pomoc w podłączeniu radia, jestem zielony

14 Maj 2012, 12:26

Witam serdecznie wszystkich użytkowników, bardzo potrzebna jest mi wasza pomoc :( .
wczoraj kupiłem samochód Mitsubishi Lancer 1995r. Zupełnie nie wiem, jak podłączyć radio, poprzedni właściciel miał swoje i mu grało, więc z kablami raczej wszystko w porządku.
Próbowałem już wiele kombinacji np. czerwony+żółty(radio) do czerwony(samochód), itp.
Może macie jakiś pomysł. Dodam, że kiedy zwarłem niebieski i czerwony od samochodu to zaczęło coś piszczeć, kiedy rozwarłem, to przestało. Zamieszczam link do zdjęć.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 14 Maj 2012, 23:28, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Link usunięty ponieważ nie było tam wspomnianych zdjęć.
kkaappeerr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 1999

14 Maj 2012, 16:41

Kolego pierwsza sprawa, sprawdz sobie czy przez te kombinacje nie spaliłeś bezpiecznika.. powinien byc połączony z zapalniczką wiec spraw czy działa gniazdo zapalniczki jesli nie to musisz wymienic bezpiecznik, jesli masz pytania to moj nr tel 796-123-120 bo zadko jestem na forum..
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Burza za kierownicą - jak ją bezpiecznie przetrwać?
    Upalne letnie dni często kończą się gwałtowną burzą. Wnętrze samochodu jest wtedy raczej bezpiecznym miejscem, mimo to jazda w takich warunkach pogodowych może być bardzo niebezpieczna. Zagrożenie stanowią nie tylko silne ...