Będzie pan zadowolony.

04 Gru 2015, 12:32

Naciągane i to bardzo, ale reakcje mechaników i bezradność jest mega zabawna :D
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

04 Gru 2015, 16:45

MotoAlbercik napisał(a):No niestety - po obejrzeniu kulkunastu odcinków, uważam, że prowadzący program zbyt bardzo "reżyseruje".

Albercik, z choinki się urwałeś :?: :?: :?: Takie programy mają przyciągnąć widownię, a nie pokazywać prawdę. To nie prowadzący reżyseruje, tylko profesjonalny reżyser, pewnie jest też i scenariusz :mrgreen:
Nie oglądałem żadnego odcinka, ale wiem mniej więcej jak to wygląda, Moja mnie czasami torturuje podobnym programem, tylko o izbie przyjęć w szpitalu-tam to jest dopiero jazda :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

10 Gru 2015, 11:51

yeti65 napisał(a):Albercik, z choinki się urwałeś :?: :?: :?: Takie programy mają przyciągnąć widownię, a nie pokazywać prawdę. To nie prowadzący reżyseruje, tylko profesjonalny reżyser, pewnie jest też i scenariusz :mrgreen:

Oglądając pierwsze odcinki myślałem, że to jest program w stylu Emila Rau, kóry wypowiedział wojnę SM. Myślałem, że ten program będzie podobny i że prowadzący wypowiada wojnę nieuczciwym mechanikom. No ale po tych kilku odcinkach było już wiadome, że jest to program reżyserowany, bez sensu jak wiele innych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Mar 2016, 00:58

Jak dzisiaj zobaczyłem nowy odcinek sezon 5 odcinek 5 to wiem że nie ma tam żadnych ustawek. Oglądam sobie wieczorkiem i widzę jak się mechanicy męczą z czymś co i mi się przytrafiło w warsztacie i nagle o q..... słabo mi się zaczyna robić. Audi i usterka pasuje, ale co tam przecież to niemożliwe, auto z Warszawy w warsztacie w Lublinie. Ostatni epizod tego odcinka a tu ja i mój warsztat :shock: . Mają świetne kamery. Nic się nie połapałem :D
mariomotors
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: subaru

31 Mar 2016, 10:38

Zaraz się pól forum zleci szukać w internecie tego odcinka ;)
Zielonka
Początkujący

Prawo jazdy: 07 03 2010
Auto: Fiat Sedici
Silnik: 1.6 16V
Typ: SUV
Rok produkcji: 2014

02 Kwi 2016, 01:01

Tak naprawdę to mieliśmy sporo szczęścia. Usterka jak dla mnie trafiła się nam banalna i na dodatek w audi A6, które nie jest awangardowym pojazdem. W zasadzie gdyby nie fakt że konkurencja poległa z kretesem to nie było by się nad czym rozwodzić. Mimo iż wypadliśmy wzorowo w tym programie to nie zmienia to mojej opinij iż program jest mocno naciągany i robiony pod publikę. Mam 25 lenie doświadczenie w naprawie pojazdów mechanicznych, wykształcenie pełne w tym zakresie łącznie z Politechniką i niektóre usterki jakie są zlecane do naprawy serwisom w tym programie są oderwane od rzeczywistości. Nie można zakładać iż auto ma być naprawiane za pomocą używanych części. (odcinek z nissanem) Mimo wszystko polecam piąty odcinek piątego sezonu bo jest zabawny. Będzie emitowany w sobotę i w niedziele.
mariomotors
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: subaru
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Toyota RAV4 i zmodernizowany mini van Verso
    W dniach 9-10 podczas marcowej premiery, Toyota zaprezentuje w swoich polskich salonach dwie nowości. Model RAV4 czwartej generacji jest jednym z najbardziej oczekiwanych debiutów motoryzacyjnych na polskim rynku. ...

11 Gru 2017, 13:12

Zaraz będzie hejt że zaczynam grymasić w starym poście ale co tam. Program nadal leci, oglądam :mrgreen: i z podziwu wyjść nie mogę.
A wiecie czemu?
Bo testowo badałem sobie rynek w Warszawie we wrześniu i październiku. Zamieściłem oferty w kilku najwiekszych portalach ogłoszeniowych. Odwiedzin w sumie miałem kilka tysięcy. A co było treścią ogłoszeń?
Szukałem pracki na terenie Warszafffki w mechanice samochodowej.
Zapodałem info że chcę 26zł netto na łapkę ot tak sobie :mrgreen: płatne w pierwszych 14dniach dnióweczkami a potem tygodnióweczkami.

Zaznaczyłem doświadczenie lat 20, pełna elektronika, udokumentowane papiery z pracy w serwisach Audi i BMW na zachodzie, kilka certyfikatów, własne zabawki typu KTS i ESI Tronicki z innymi gadami...
Prócz elektroniki także bebechy silników i skrzyń biegów...
Ile dostałem odpowiedzi? W czasie 2 miesięcy zero!

26 talarów na godzine okazało sie nie do przeskoczenia albo nikt nie mógł uwierzyć w to że sa jeszcze prawdziwi mechanicy. Sadzę jednak że 26 talarów bolało tak mocno że... mamy to co mamy.

Serwisy mają gdzieś specjalistów. Wola ludków za 13 zeta co każdą naprawę rozpoczynają od "potów" i pupy strony czyli od nauki.
85% mechaników nie ma bladego pojęcia co z czym zjeść.
Prawda jest przykra ale prawdziwa bo niestety tak jest.
speedyrider
Początkujący

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Łomianki
Prawo jazdy: 19 07 1985
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Taczka
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Rok produkcji: 2017