Benzyna 1.6 szrot od "pierwszego właściciela"

05 Wrz 2015, 18:53

Jaka opinia i ile jest warte i czy w ogóle warto jak wcześniej firma?
[link do oferty na Allegro wygasł]

" Toyota przy kupnie miala 89000. Przez 3 lata przejechalem 20000 km. W firmie jezdzila po woj. mazowiecki. Auto kupione od firmy ktora miala pierwszenstwo w odkupieniu. "
Gość77142

05 Wrz 2015, 19:27

Za 20k bierz 1.6 w E12.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Wrz 2015, 19:34

Czyli ten nie to ile jest wart?

A jak dołożymy te 3K to jakieś auto minimum 2008 rocznik się znajdzie?
Bo Bravo podałem 2009 ale było po firmie. No i w testach TUV podają że bardziej awaryjne niż Toyota Corolla z 2006 r.......
Gość77142

05 Wrz 2015, 19:57

W tej co wkleiłeś to tylne lewe drzwi mają inny odcień (tak mi się wydaje).
E12 były do 2007 później już E15, a E15 to już 26kmin.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zobacz tą np;

Albo Auris może;

Linki przykładowe.
Kieł
Stały forumowicz

05 Wrz 2015, 20:10

Dzisiaj jechałem jako pasażer Leonem z 2006 r. Diesel 1.9 - fajne autko, dużo miejsca z tyłu no ale diesel....

Byle nie czarny kolor lub granat jak nasze stare Polo. No za 25K to ja myślałem minimum 2009 rok. Ale czy się da? Bo w domu zaczęli się zastanawiać włąśnie czy za 20K to nie za stare auta ale ja nie wiem czy cokolwiek jest warte uwagi. Do 25K zatem z tego co podałeś młodsze roczniki?
Gość77142

06 Wrz 2015, 08:40

Rocznikiem się nie jeździ
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak sprawdzić / obliczyć szerokość felgi? - instrukcja
    Większość felg myślę, że jakieś 90% będzie miało specjalne oznaczenia co do rozmiaru i wystarczy tylko je odczytać. Jednak zdarzają się też takie które ich nie posiadają i wtedy pozostanie nam obliczyć szerokość felgi ...

06 Wrz 2015, 10:54

Czy E15 jest warto dopłacić te 6K niż E12? No jeśli chodzi o np. ten drugi podany przykłąd przez Kiel - kolorek idealny. Ale czy E15 jakoś droższa eksploatacja niż E12?

O Auris nic nie wiem - który i jak porownać do Corolli. Ja rozumiem że rodzice mogliby dopłacić te kilka tysięcy gdyby był rocznik min. 2009. Do 25K jest tutaj opcja tylko i wyłącznie.

Ten srebrny miał być dzwoniony, ale widzę że nie jesteście entuzjastami tego 1.4
Gość77142

06 Wrz 2015, 11:15

Gość77142 napisał(a):O Auris nic nie wiem - który i jak porownać do Corolli.

Bardzo wiele najeździłem się aurisem. Pierwsze skojarzenie z tym samochodem?- Tandeta.
O ile corolki były solidne o tyle auris nie ma już nic z solidności corrolli.
Tandetne plastikowe chromy, twarde trzeszczące plastiki, niewygodne fotele o wątpliwej trwałości... Wkurzający wysoki tunel środkowy, denerwujące zegary jak w statku kosmicznym. Wkurzające są tez matowiejące lampy przednie. Idzie to garnąć ale polerka jest niezwykle trudna mimo, że klosze plastikowe. Każdy kto kupując aurisa liczy na japońską jakość rozczaruje się niewątpliwie.
Mnie ten samochód nie urzekł. Jedyny plus jaki dostrzegłem to przestronne wnętrze w stosunku do zewnętrznych gabarytów.
Często z aurisa przeskakiwałem na peugeota 307 SW, był o niebo wygodniejszy mimo, że klasa samochodu podobna. W 307 SW odpoczywałem po jeździe aurisem.

Z nudów przewertowałem temat od początku :lol:
Gość77142 jesteś tak upierdliwym przypadkiem, że do końca świata nie kupisz samochodu :lol: :naughty:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

06 Wrz 2015, 11:32

No ale jeden właśnie Corolla już mieliśmy jechać kupić ale o dzień za późno, bo na weekendzie kto jeździ kupować i testować u mechanika? Tu chodzi o to, że ludzie w domu pracują na zmiany i ciągle coś nie pasuje z czasem też :cry:

Źle wertowałeś temat :mrgreen: Ja jestem zmęczony już. Ja kilka razy precyzyjnie określiłem preferencje, auta podaliście OK, ale coś tam zawsze nie pasuje. Teraz to chyba tylko kolor upatrzyć do tych waszych opcji.

Namierzam głównie:
- ok. 20K +
- minimum 2006 r.
- kolor srebrny albo inny jasny (niebieski, stalowy); NIE: granat, czarny, czerwony, biały
- silnik 1.4 - 1.6 benzyna (chętnie +LPG)
- Corolla E12, Focus, Bravo, Peugeot 307, (Koniu polecał Suzuki SX)
- rejestrowany w PL, z PL salonu (opcjonalnie pierwszy właściciel).
- NIE: sprowadzany
- nie zajechany (ideał 100.000KM)
- region opoczno - końskie (łódzkie - świętokrzyskie) w promieniu 100 KM.

Jedna wątpliwość się pojawiła. Bo od firmy byłą tu Bravo 2009 no ale biały niestety. A Szybki uznał że "od firmy" to w końcu sam nie wiem co myśleć. Przebieg miał poniżej średniej.

Pożadane:
- do 25K auto 2009 + rocznik.

Ale widzę że to jest prawie niemożliwe, Ta Corolla E15 na przykład. I długo długo nic.
Ostatnio edytowany przez Gość77142, 06 Wrz 2015, 11:48, edytowano w sumie 1 raz
Gość77142

06 Wrz 2015, 11:40

Ale co daje Wam rocznik?;>

Musisz się przejechać Auris'em i Corollą i mieć jakieś porównanie środka i właściwości jezdnych.
Kieł
Stały forumowicz

06 Wrz 2015, 11:47

Który z tych aut straci najbardziej na wartości o to chodzi. Za 5 lat one będą w wieku naszej Polówki a taka Polówka ile warta teraz :oops:

Mama testowała Bravo, ale tylko 200m i czułą się za kółkiem dobrze. Ta Corollę w ogóle nie testowała a cały czas ją namierzam. Jakby się dobrze czuła to brać. W poniedziałek ktoś nam tą za 23K zabrał sprzed nosa.

Dałem też linka do 1,4 ale jak mówicie że jednak 1,6 - znowuż 1,6 często jest w wersji z LPG.
Gość77142

06 Wrz 2015, 12:04

Najmniej tracą Hondy ale są one bardzo drogie w zakupie. :wink:
Polo zależy od stanu, możemy Ci wycenić jak kupisz "nowe" auto.

Zobacz te
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (nie wiem czy nie za tani)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (poproś o zdjęcia drugiej strony auta)
Koniu
Forumowicz VIP

06 Wrz 2015, 12:06

Skoro można mieć auto żwawsze/elastyczniejsze to po co brać 1.4 jak można wziąć 1.6 w tych samych pieniądzach.

Zróbcie jazdę testową Corollą 1.4 i sami zdecydujecie :ok:
Kieł
Stały forumowicz

06 Wrz 2015, 12:33

Koniu generalnie wszystko co podałeś za daleko oprócz Volvo (no ale sam nie wiem co z nim nie tak). Hyundai i30 ładny, Renault Megane nawet bardziej (przebieg).

To jeszcze inaczej: po 2 latach ile ta 9letnia Corolla będzie warta. A ile takie Bravo 6letnie?
Polo nasze to Kombi, jeździ bo jeździ.

W Seacie Leonie jest super dużo miejsca dla mnie z tyłu, generalnie dla mnie hatchback takie malutkie bo kombi to jednak daje tą przestrzeń.
Gość77142

06 Wrz 2015, 13:36

Przecież wszystko 100km od Opoczna :wink:
Gość77142 napisał(a):o jeszcze inaczej: po 2 latach ile ta 9letnia Corolla będzie warta. A ile takie Bravo 6letnie?
Tego nikt Ci nie powie :no:
Koniu
Forumowicz VIP