Gość77142 napisał(a):Dzisiaj mają sprawdzać Fiat Grande Punto 2010 r. 1.4 + LPG jakie Wasze zdanie?
Fiat GP i e12ka są to dwa różne światy co do komfortu w szerokim tego pojęciu a do tego silnik 1,4 w/g mnie jeden z najgorszych jakie posiadał fiat w ofercie i nie dlatego że się psuje bo pod tym względem jest ok. tylko dlatego że kompletnie nie jedzie i dużo pali (wersja 8V ze skrzynią 5b)
I w jego przypadku wartości tabelkowe nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
I żeby nie było może wytłumaczę co to znaczy nie jedzie:
Fiat 500L z 4eroma osobami na pokładzie nie mógł wyprzedzić autobusu rejsowego aż jego kierownik zirytował się przyśpieszył a Fiacik podczas mojego przyśpieszania został daleko w tyle... niby można powiedzieć takie "nic" ale wystarczy że raz na ruski rok jesteśmy w momencie pod bramkowym i jest problem.
Nadmienię od razu że mówię tu o sytuacji patologicznej auta które bardzo często używam a jego właściciel (moja żona) o niczym więcej nie myśli tylko żeby jak najszybciej spłacić leasing i pozbyć się tej wersji silnikowej i kupić takiego samego ale t-jet-a.
p.s
O typowych awariach detali fiatowych nie wspomnę chociaż są to drobnostki ale denerwujące.