Benzyna 1.6 szrot od "pierwszego właściciela"

06 Wrz 2015, 13:50

Ożarów to ponad 150km :D

To znaczy spadek jak duży też nie da się przewidzieć? Corolla stara ale trzyma cenę bo ich mało, Bravo młodsze ale nie wiadomo tym bardziej - czy taka jest zależność zazwyczaj?
Gość77142

06 Wrz 2015, 16:38

No to ja nie wiem, wpisywałem na otomoto max 100km :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Wrz 2015, 06:53

Co z tym autem jest nie tak, bo na mobile.de one w samych Niemczech są droższe a co dopiero sprowadzane.... Daleko ale....
[link do oferty na Allegro wygasł]

A ta cena jest dziwna [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Temat trwa dwa miechy, ale coś widzę że jeśli inne sprawy ekonomiczne się poprawią, to rodzice myśleliby o aucie 2009 r. lub nowszym. Na razie wertuje i wertuje regularnie :cry:
Gość77142

11 Wrz 2015, 08:50

Jak masz auto sprowadzane to
- może być bite ale w to wlicza się nawet drobne obcierki
- może być zajechane co jest normą szczególnie silniki które są delikatne i nie wytrzymują kiepskich oliw oraz badziewnego serwisu szczególnie w CH.
- może mieć bardzo duży przebieg

Pytasz czemu są tańsze w PL... jak pominiesz 3 w/w podstawowe powody obniżki ceny auta w de to dochodzą jeszcze takie tematy jak aukcje do których zwykły zjadacz chleba nie ma dostępu oraz zakupy hurtowe...

Co do tej 'TS" to nie jest ts chociaż jest ładna... bierz ją do aso i sprawdź.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Wrz 2015, 09:15

Otóż to, ale ono jest za daleko, i tak to właśnie wygląda jak coś jest i chęci żeby kupić to 200KM od domu :x Ideał się trafi ale zawsze nie pod ręką. No a ten drugi za 7K to jakieś przegięcie mocne. :unsure:

Dzisiaj mają sprawdzać Fiat Grande Punto 2010 r. 1.4 + LPG jakie Wasze zdanie? Znowu jakiś wynalazek, w porównaniu do Corolla?
Gość77142

11 Wrz 2015, 10:07

Gość77142 napisał(a):Dzisiaj mają sprawdzać Fiat Grande Punto 2010 r. 1.4 + LPG jakie Wasze zdanie?

Fiat GP i e12ka są to dwa różne światy co do komfortu w szerokim tego pojęciu a do tego silnik 1,4 w/g mnie jeden z najgorszych jakie posiadał fiat w ofercie i nie dlatego że się psuje bo pod tym względem jest ok. tylko dlatego że kompletnie nie jedzie i dużo pali (wersja 8V ze skrzynią 5b)
I w jego przypadku wartości tabelkowe nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

I żeby nie było może wytłumaczę co to znaczy nie jedzie:

Fiat 500L z 4eroma osobami na pokładzie nie mógł wyprzedzić autobusu rejsowego aż jego kierownik zirytował się przyśpieszył a Fiacik podczas mojego przyśpieszania został daleko w tyle... niby można powiedzieć takie "nic" ale wystarczy że raz na ruski rok jesteśmy w momencie pod bramkowym i jest problem.
Nadmienię od razu że mówię tu o sytuacji patologicznej auta które bardzo często używam a jego właściciel (moja żona) o niczym więcej nie myśli tylko żeby jak najszybciej spłacić leasing i pozbyć się tej wersji silnikowej i kupić takiego samego ale t-jet-a.

p.s

O typowych awariach detali fiatowych nie wspomnę chociaż są to drobnostki ale denerwujące.
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dziewczyny na skutery - zakup jednośladu
    Skuter to idealny środek transportu dla tych, którzy chcą ominąć korki i nie korzystają z komunikacji miejskiej. Po niedawnej nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami, popularność małych motocykli gwałtownie wzrosła. ...

11 Wrz 2015, 10:20

Oczywiście należy dodać że to LPG, chyba pominąłeś. A także że piszesz o innym modelu Fiata chyba że także GP z tym silnikiem tez się tak poci przy wyprzedzaniu.
Gość77142

11 Wrz 2015, 10:30

Gość77142 napisał(a):Oczywiście należy dodać że to LPG, chyba pominąłeś. A także że piszesz o innym modelu Fiata chyba że także GP z tym silnikiem tez się tak poci przy wyprzedzaniu.

Jeździłem obydwoma (punto GP i 500L)z tym że ten niby poprawiony 1,4 z 16V z 500ki a nie z 8V z GP stoi u mnie na podwórku. W 500l ratunkiem jest tylko skrzynka 6b.
szybki
Moderator - Tuning

11 Wrz 2015, 10:39

Z tego wynika że ten 8V lepszy, ale trudno powiedzieć jak mnie przestraszyłeś że z rodziną poci się 500L przy wyprzedzaniu. No ten gaz jest tutaj OK.
Gość77142

11 Wrz 2015, 13:06

Grande Punto nie jest autem wygodnym... :roll: :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

12 Wrz 2015, 10:45

Proszę o opinię, ale wszystko do handlarzy, więc co piszą od 1.szego właściciela?

Suzuki SX4 zbyt mały przebieg [link do oferty na Olx wygasł]
Dwa zbliżone Focusy który lepszy
[link do oferty na Olx wygasł]

Mój faworyt MKII też niski przebieg ale drogi lecz niedaleko, i znowu w sobotę :evil:
Gość77142

12 Wrz 2015, 11:18

1. Bądźmy poważni.
2/3. Tanie flotowce od tego samego handlarza
4. Ładny Focus w normalnej cenie. Tego możesz obejrzeć :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

12 Wrz 2015, 12:02

Yes, w środku w ogóle jest on super.
No ale znowu czemu wystawiają na weekendzie, już 3 samochód tak mamy. Tamta Corolla było ciśnienie cały weekend i ktoś zabrał :twisted:

To jest od tej firmy, skąd taki niski przebieg?
http://www.kw-motors.com.pl/oferta/
Gość77142

12 Wrz 2015, 12:06

Tylko żeby rodzicie nie napalali się na Golfa 2.0 TDI, Roomstera czy Corse... :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

13 Wrz 2015, 12:16

Ten kolor Chill to taki sposób nakładania lakieru czy sam kolor
http://www.niezla-jazda.info/2015/02/19 ... cus-chill/

Tyle że to jest 25K bez LPG niestety...... Ale może da radę podjechać do niego :? To może jak tak się męczę to właśnie od LPG teraz szukać: Co o tym sądzicie:

Skoro kopię tylko wśród modeli najlepszych w klasie dla nas, to 20K z gazem dla wygody kosztem silnika? Sam nie wiem :unsure: :unsure: :unsure:
Gość77142