Benzyna 1.6 szrot od "pierwszego właściciela"

05 Lip 2015, 07:33

Koniu z tych sugestii co podałeś to Fiat Bravo 1.4V a także Citroen C5 1.8

Natomiast ze względu na kolor ten pierwszy raczej odpada.... Podobno Ford Focus 1.8 dużo pali a przeróbka na LPG kosztuje 4K. Czy ten Citroen dużo pali i można go przerobić na LPG; jakie ma wady?

Cały czas szukamy nie sprowadzane, ale ten C5 całkiem, całkiem. Jak na tle innych tu 1.8 ze spalaniem, bo "polówka" jest pod tym względem OK.
Gość77142

05 Lip 2015, 17:58

A dlaczego reszta nie?
Wybrzydzanie kolorem też jest jednak śmieszne.. :ok:
Spali tyle co Polo pewnie.. a zawsze można wrzucić LPG
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lip 2015, 18:08

Dobra opcja, będzie dzwoniony. Z LPG 10 litrów/100km. No ale nadal nie wiem ile instalacja LPG do niego. W zimie w mieście ile pali też nie wiem. W TUV ma duży współczynnik awaryjności...

Mam tu taką blisko lokalną Toyotę, ale piszą że auto małe i ciężkie (w końcu to nie kombi). No a spalanie nawet max. 8,7l :cry: Czy średnio 6,2 według autocentrum.pl nie wiem trzeba też pytać u człowieka :|
Gość77142

05 Lip 2015, 18:14

Prosze o scalenie postów bo zapomniałem linka: [link do Gratka wygasł]
Gość77142

05 Lip 2015, 18:16

Gość77142 napisał(a):No ale nadal nie wiem ile instalacja LPG do niego.

Sekwencja zależnie od warsztatu i podzespołów, ale zapewne około 2500-2600zł.
Zależy jakie miasto, ale zimą nie powinien przekroczyć 12l LPG.

Ten diesel 2.0 w Toyocie nie należy do najlepszych.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

05 Lip 2015, 18:35

Ossy napisał(a):Ten diesel 2.0 w Toyocie nie należy do najlepszych.

A konkretniej?

Ja stawiam na Toyota Corolla E12 benzyna 2005 - 2007 - to jest mój numer jeden. Kupowany w PL. Będzie namierzany przez wakacje :ok:

Tu mam diesla kombi 1.4 ale feler taki że są wgniecenia jakieś. No i daleko od domu :oops: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oprócz tej C5 nie ma numeru dwa i trzy na liście. No i jest okej :ok:
Gość77142

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...

05 Lip 2015, 18:43

Corolla po flocie.. Takie kupowanie na siłe aby z salonu PL jest głupie po prostu..
Koniu
Forumowicz VIP

05 Lip 2015, 18:51

On tam pisał w innym ogłoszeniu że on ma wgniecenia a nie jest jeszcze zrobiony, czyli to jest g..o :/

Ja nie upieram się na PL, ale chodzi o to że WSZYSTKIE które były testowane u mechanika były jako sprowadzane i klepane. Już się śmieją z rodziców powoli. Żenada. Szrot za 20k :/
Gdybym chciał tą Toyotę z PL mimo wszystko to na co zwracać uwagę?
Gość77142

05 Lip 2015, 19:38

Z DE wszystkie tłuczone, a w PL ludzi (obok pasjonatów) prawidłowo serwisujących i posiadających odrobinę kultury serwisowej można policzyć na palcach jednej ręki :mrgreen:
Licz się z tym, że ideału nie kupisz. Po zakupie zawsze coś będzie wymagało wymiany czy naprawy. Chcesz ideał idź do salonu :yes:
W Truskolasach jest dobry komis :wink: auta sprowadzone ale ceny powyżej średniej dla danego modelu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Lip 2015, 20:13

Szału nie ma. Po prostu ja nie wiem po co oni tą "polówkę" chcą wymieniać na coś niewiele lepszego skoro tylko z DE da radę niestety:o

Całą prawda o cenie używanej Corolli... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale daleko i nie w kwocie...

Czy z dostępnych do przerobienia na gaz jest coś wartego uwagi? C5 OK.
Gość77142

05 Lip 2015, 20:25

Podalem Ci dużo fajnych ofert. Dlaczego tylko C5 pasuje?
Koniu
Forumowicz VIP

05 Lip 2015, 21:25

Ten był najbardziej konkretny, w dodatku mama już wątpiła czy nie za duży silnik, a tata coś rzucił że on w takim nie będzie jeździł :unsure:
Sprzedawca powiedział że jeździł nim do Bułgarii, w mieście z włączoną klimą aż 10 litrów.... Coś mówił o LPG "IV generacji (co to?)" do zrobienia za 2100 PLN.

Co do sprowadzanych nie do końca sprawdzałem właśnie te z Twoich propozycji które z DE, w dodatku to spalanie wielka niewiadoma.... rozumiem że one wszystkie można przerobić na LPG ale niektóre się do tego najbardziej nadają.

Za parę dni w serwisie będzie jakiś Ford Focus 1.6l właśnie z DE, 10-letni, bardzo dobry silnik, ale ma jakieś wgniecenia chyba - czy one są warte uwagi te FF?
Gość77142

05 Lip 2015, 21:43

Gość77142 napisał(a):Ten był najbardziej konkretny, w dodatku mama już wątpiła czy nie za duży silnik, a tata coś rzucił że on w takim nie będzie jeździł
Zostawcie sobie to Polo.. Naprawdę..
Gość77142 napisał(a):Sprzedawca powiedział że jeździł nim do Bułgarii, w mieście z włączoną klimą aż 10 litrów....
Tylko.. 10 litrów.. :ok: Nie ma co się oszukiwać ale Polo z klimą paliłoby niewiele mniej w Bułgarii.. a to dwa segmenty niżej.
Gość77142 napisał(a):Co do sprowadzanych nie do końca sprawdzałem właśnie te z Twoich propozycji które z DE, w dodatku to spalanie wielka niewiadoma.... rozumiem że one wszystkie można przerobić na LPG ale niektóre się do tego najbardziej nadają.
Astry, Pugi, Toyki, Cytryny, Audi przerobisz. Jak wrzuciłem Foocusa to nie.
Gość77142 napisał(a):Za parę dni w serwisie będzie jakiś Ford Focus 1.6l właśnie z DE, 10-letni, bardzo dobry silnik, ale ma jakieś wgniecenia chyba - czy one są warte uwagi te FF?
Fajne są ale.. który 1.6? :)
Koniu
Forumowicz VIP

05 Lip 2015, 22:11

Zostawcie sobie to Polo.. Naprawdę..

Ja im tak mówię, Ale na przykłąd brak klimy mnie wkurza, a zakładanie to już przewyższy wartość auta :mrgreen:

Tylko.. 10 litrów..

A może 11 :D No facet w porządku, drugi właściciel.

Astry, Pugi, Toyki, Cytryny, Audi przerobisz. Jak wrzuciłem Foocusa to nie.

Focusa gdzieś? Auta fajne, ale silniki duże. No Audi A4 155KM to już był kosmos :mrgreen: Tacie dałem do przeglądnięcia.

Fajne są ale.. który 1.6?

Dokładnie nie wiem a o co pytać? Bo na dniach już będzie więcej info. Fachowiec już się chwali że będzie wyglądał jak nowy :o

Ten komis co kolega wyżej podawał a raczej dwa należące do braci - ja zrozumiałem że oni wyszukują lepsze z tych defektami i stąd ceny wyższe?
Gość77142

05 Lip 2015, 22:19

Gość77142 napisał(a):Focusa gdzieś? Auta fajne, ale silniki duże. No Audi A4 155KM to już był kosmos Tacie dałem do przeglądnięcia.
Łatwiej wyprzedzać, przecież nie trzeba korzystać ze wszystkich koni. :ok:
Gość77142 napisał(a):Dokładnie nie wiem a o co pytać? Bo na dniach już będzie więcej info. Fachowiec już się chwali że będzie wyglądał jak nowy
Jaka cena, moc, niech zdjęcia wyśle.
Gość77142 napisał(a):Ten komis co kolega wyżej podawał a raczej dwa należące do braci - ja zrozumiałem że oni wyszukują lepsze z tych defektami i stąd ceny wyższe?
Kupowało tam paru użytkowników forum i są zadowoleni. :)

EDIT:
Tak wygląda Focus przy przebiegu 500 tyś km. Mk2 FL 08r 1.8 Pb 125KM :ok:
Koniu
Forumowicz VIP