Benzyna 1.6 szrot od "pierwszego właściciela"

06 Lip 2015, 13:52

Koniu napisał(a):Corolla po flocie.. Takie kupowanie na siłe aby z salonu PL jest głupie po prostu..

auto było kupowane w Polsce, osobiście wyjechałem nim z salonu Toyoty w Chwaszczynie. Przez 1,5 roku tylko ja nim jeździłem w firmie, w której wcześniej pracowałem. Po tym czasie wykupiłem go jako samochód "rodzinny". Co za tym idzie, jestem jego drugim właścicielem, ale JEDYNYM użytkownikiem. Od momentu kupna do teraz auto serwisuję w salonie Toyoty w Chwaszczynie lub Rumi (ten sam dealer). Do wglądu u dealera jest pełna historia auta. Z uwagi na moje przywiązanie do autoryzowanego serwisu, Toyota wymieniła mi ostatnio w geście dobrej woli zbiornik benzyny, który podobno zaczął "pocić się":)Najpoważniejsza awaria auta to była wymiana alternatora. Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku, przyśpieszenie, spalanie, wygoda, ładowność auta po złożeniu siedzeń jest imponująca, wyciszenie wnętrza. Na bieżąco wymieniam płyny, tarcze, klocki, filtry, itp. W zeszłym roku wymieniłem też akumulator, który działał od samego początku! Ostatnio uzupełniłem czynnik w klimatyzacji. Opony letnie zakupiłem w zeszłym roku, "zimówki" na felgach stalowych powinny dać radę jeszcze jedną zimę. Nie wiem co jeszcze dodać.

No niby może będzie dostępny w województwie na dniach. Ale z tego co napisałeś krótko coś z tym nie halo. Co dodać? On nie dodał że tam są raczej wgniecenia, ale nie robione. W sumie rozmiarem i kombi w sam raz, cena podejrzana.
Gość77142

06 Lip 2015, 16:39

Można obejrzeć. Myślałem że auto było użytkowane w firmie przez kilku użytkowników, tłuczone itd ale jeśli użytkował jeden i potem wziął dla siebie to zmienia postać rzeczy :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Lip 2015, 16:41

Na innym portalu on pisał o jakichś wgnieceniach dziwnych, ale skoro są i nie było to robione to chyba dlatego taka cena.
Gość77142

06 Lip 2015, 16:52

Jedź obejrzeć albo go dopytaj jeszcze i tyle. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

06 Lip 2015, 17:10

czy ten konkretny Toyota Kombi ma te same wymiary jak nasza "polówka" kombi z 2000 r.? Bo może to jest taka krowa, a nasza polówka mamie się podoba i mówi że jest w sam raz.

No on się chciał wstępnie na trasie gdzieś umówić, ale u mnie w domu chcieli jeszcze za niego wsiąść gdzieś w komisie no i nie wiem czy da radę się spotkać w tym tygodniu.

Generalnie dzięki wam za pomoc. Bo rodzice szukali od miesiąca a ja w 2 dni więcej dla nich znalazłem :mrgreen: C5 to raczej za duży samochód (tak twierdzi tata bo jechał nim nie wiem o co mu chodzi). No teraz powiedzieli żebym trochę zluzował w temacie, bo sami są zmęczeni a ja się nakręciłem :oops:
Gość77142

06 Lip 2015, 17:13

Nie wiem jakie ma wymiary ale jest to segment wyżej więc jeździć się będzie lepiej.
Jedźcie obejrzeć Corolle bo jak się sprzeda to znowu będzie problem a silnik 1.4 jest bardzo udaną jednostką, która mało pali i jest dynamiczna jak na swoją moc. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

06 Lip 2015, 18:06

Nie no załamałem się... teraz biały kolor jest niefajny :evil: czarny-czerwony też.

Będę szukał ale z mniejszym nasileniem pisał posty bo już jestem padnięty i nie mam sił :x
Gość77142

06 Lip 2015, 18:11

To niech rodzice wezmą kredyt i wybrzydzają w salonie bo przepraszam ale.. podejście naprawdę idiotyczne.. :o
Albo serio przekonuj ich do zostawienia Polo...
Koniu
Forumowicz VIP

06 Lip 2015, 18:33

Jest taka opcja, ja nawet myślałem żeby używany kupić a część gotówki z kredytu. No ale tata sensu tu nie widzi (no bo to nie nowy?), do jakiej kwoty warto kupować używany i jeszcze brać kredyt. Taka Corolla IX około 28k super srebrna hatchback.

Pisałeś coś o VW że nie za bardzo. A Skoda Fabia?
Gość77142

06 Lip 2015, 18:44

Gość77142 napisał(a):A Skoda Fabia?
Daj spokój, to już całkiem tragedia. Biorąc pod uwage wnętrze chociaż. I ogólnie szkoda kasy.
Hmm a oklejenie folią tej Corolli? Zostanie na to kasa :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

06 Lip 2015, 19:06

"Oklejenie folią?" a cóż to? Biały zły ponoć w tym sensie jak do ślubu i kolor "powiększa", tu taki młody jeździ. The best to: sreberko, błękitny, zielony (raczej jasne). A po co mu były w firmie szyby przyciemniane :D
Gość77142

06 Lip 2015, 19:08

Alternatywa dla malowania, przy sprzedaży można folie ściągnąć. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

06 Lip 2015, 20:05

A to ciekawe jaki to koszt? Bo mnie to się niestety kojarzy jak z naklejaniem folii na komórkę, to jest profesjonalne rozwiązanie spotykane tez w wyższych modelach?
Gość77142

06 Lip 2015, 21:06

Profesjonalne oklejenie całego nadwozia to kwestia 3000zł może więcej jak większe auto. Ogólnie użytkuje się jak zwykły lakier ale należy naklejać na bardzo dobrze oczyszczoną powierzchnię/ To jest szybsze i tańsze rozwiązanie niż lakierowanie i zawsze można wrócić do poprzedniego stanu. No i paleta kolorów jest ogromna.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Lip 2015, 21:39

A jakie są wady tego rozwiązania. Bo mi tu mówią, że zmiana koloru fajna sprawa ale tak w praktyce, na przykłąd z myciem i do jeżdżenia. Czy to ma lepsze parametry niż lakier, bo folia kojarzy mi się z czymś co się pruje i rozrywa. 3K to taka górna granica cenowa za tą usługę z folią?

Czy to bardziej estetyka niż praktyka, i jeśli nie lakier lub malowanie to jednak to pół-środek?
Gość77142