Benzyna 1.6 szrot od "pierwszego właściciela"

06 Lip 2015, 21:04

Koszt zależy od rodzaju folii, wielkości nadwozia itd. Każde auto jest wyceniane indywidualnie.
Wady częściej są jak ktoś coś spierdzieli i się będzie odklejać, oraz jak się wybierze matowy kolor - wtedy ciężko doczyścić
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Lip 2015, 15:19

C5 odpadł z innych przyczyn. tamto Kombi toyota ok ale sprzedawca już się raczej nie wybiera bo to aż z Trójmiasta.

Wspomniany Focus ma 110KM za 13K, po klepaniu i malowaniu.

Jednak wydaje się, że Toyota IX będzie namierzana. Czas urlopów, chyba przerwa w szukaniu na razie. Odezwę się :ok:
Gość77142

23 Sie 2015, 10:19

@Refresh

Panowie co z Toyotą jest nie tak i czy Diesel jest gorszy generalnie od benzyny czy to stereotyp?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

No i co z tymi VW, dużo ich po komisach?
Gość77142

23 Sie 2015, 11:05

Bardzo dobry jest ten diesel. Prosty, dynamiczny i bardzo oszczędny. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Sie 2015, 11:15

Ale mechanik powiedział że pompowtryski + turbosprężarka droga wymiana pow. 5K. Żeby nie kupować kilkuletniego auta takiego Diesla?
Jakieś mocne argumenty przeciw jego zdaniu?

W dodatku co w tych Toyotach jest droższe w wymianie niż taka Skoda czy VW? Szyba 500 PLN - coś słyszałem na przykład?
Gość77142

23 Sie 2015, 11:19

No i jazda po mieście, diesel jest głównie na trasy. No i DPF.

Auto super, blisko do testowania, ale benzyna w sam raz :ok:
Gość77142

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

23 Sie 2015, 11:54

Gość77142 napisał(a):Jakieś mocne argumenty przeciw jego zdaniu?

Najlepszym motywem będzie zmiana mechanika... pewnie bidok nie bedzie mógł sobie walić lewizny na częściach...

Gość77142 napisał(a):W dodatku co w tych Toyotach jest droższe w wymianie niż taka Skoda czy VW? Szyba 500 PLN - coś słyszałem na przykład?

Gość77142 napisał(a):Ale mechanik powiedział że pompowtryski + turbosprężarka droga wymiana pow. 5K. Żeby nie kupować kilkuletniego auta takiego Diesla?

Szyba do e12 2o0zł. bez sensora z sensorem 250zł a do golfa5 bez sensora 250zł. a z sensorem 300zł.

Wtrysk corolla e12 2,0 d4d (nowy denso) 1100zł a golf V 2,0 tdi 1150zł.
W 1,4 d4d do 2008 były wtryski boscha tańsze od denso i w 100% do regeneracji.

Turbo masz zwykłego garetta więc chyba nie ma wielkiego problemu a ni z tą firmą ani cenami napraw.

I tak całkowicie ogólnie to :

Jedyne co może być trochę droższe to części takie jak amortyzatory, wahacze itp. ale tu tez mówimy o drobnych różnicach.

I pamiętaj dobry mechanik jest kluczem sukcesu... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

23 Sie 2015, 12:09

Szyba tylna szyba przednia, jest różnica.?

To co najdroższe co pisałeś wraz z wymianą - boscha, regeneracja kłopotliwa?. Samochód za 20K a taka awaria już ćwierć ceny auta. Znajoma mamy na dieslu wybuliła sporo, nie wiem czy na podobnej awarii w benzynie, do czego to można porównać.
Gość77142

23 Sie 2015, 12:26

Gość77142 napisał(a):Szyba tylna szyba przednia, jest różnica.?

Aktualnie (allegro) tylna szyba e12 nowa 280zł. golf V 450zł. to tyle z Twojej taniości ...

Gość77142 napisał(a):To co najdroższe co pisałeś wraz z wymianą - boscha, regeneracja kłopotliwa?. Samochód za 20K a taka awaria już ćwierć ceny auta. Znajoma mamy na dieslu wybuliła sporo, nie wiem czy na podobnej awarii w benzynie, do czego to można porównać

Porównanie miałeś nowych części więc tak samo dotyczy koszt jednej marki jak i drugiej.

Ogólnie dobrze zauważyłeś że auto za 20k a koszty napraw spore więc odpowiedz sobie na pytanie co wolisz kupować auto za 20k i drogo go nie naprawiać tylko serwisować czy kupić auto za 20k. i tanio je naprawiać oprócz serwisu.
No i oczywiście to tanio to wychodzi jak z Twoją sztandarową szybą która jest droższa do golfa v :naughty:

Pamiętaj może będę nudny ale mechanik to podstawa :ok:
szybki
Moderator - Tuning

23 Sie 2015, 12:58

Dla Ciebie benzyna lepsza niż diesel mam rację w tym przypadku?

Ja od początku bylem za Toyotą Corollą zanim postawiłem ten temat. Natomiast w domu drążą non stop VW i aktualnie Fiata Bravo. Czy są przeciwko nim jakieś poważne przeciw w porównaniu z Toyota C.?

Benzyna Corolla 1,4 a nawet 1,6 to jest to i cały czas to szukam. No ale diesel przeraża jeśli właśnie coś walnie poważniejszego. No masz rację, należałoby spytać jeszcze jakiegoś mechanika. Owszem sprzedawcę można spytać, ale jak powie że nic nie gruchnęło do tej pory to małą pociecha, choć w rankingu TUV Corolla IX jest wysoko.

W tym segmencie Toyota Corolla jest dla mnie the best.
Gość77142

23 Sie 2015, 13:13

Zainteresuj się corollką albo bravo ponieważ bravo nieby to fiat i pewnie coś mu będzie strzykać w krzyżu :mrgreen: ale brovo nic nie udaje masz tańsze auto w bardzo przyzwoitej jakości już nie wspominając o silnikach które odbiegają jakością na + od sławnych fsi/tfsi no i 2,0 tdi.

Corollka 1,4 d4d nie ma czego się bać ale... wybrałbym benzynę bo zawsze pewniej kupić coś używanego tańszego w naprawach. E12 po lifcie miała poprawiony blok silnika wiec wyeliminowano branie oleju. Ogólnie bardzo fajne silniki jak na swoją pojemność i moc w stosunku do masy auta. Działające vvti daje uczucie że jedzie się mocniejszym autem.

Wieśwagena odpuściłbym z kilku powodów którym nie da się zaprzeczyć czyli silniki fsi muły z problemami i sporym spalaniem, tfsi przyjemna jazda względnie dobre spalanie ale jakość denna, diesli 2,0 nie będę komentował bo szkoda strzępic klawiaturę.
No i jeszcze co mnie denerwuje w tych autach to wszechobecna ściema, niby wygodnie a nie wygodnie, niby małe spalanie (wskazania z kompa) a po zatankowaniu pod korek robi się nie małe spalanie, niby tani serwis a jak chcesz coś dokupić markowego to bulisz...
Jedyna zaleta że jak w coś walniesz to szybciej dokupisz detale blacharskie... chociaż w erze internetu to kiepskie pocieszenie.
szybki
Moderator - Tuning

23 Sie 2015, 13:30

Szybki pochwalił nie japońskie auto :shock:
Choć oczywiście wypada mu przyznać rację w kwestii bravo :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Sie 2015, 14:00

W poprzednim poście była Corolla ale aż z Gdańska, sprzedawca raz na rok jest w moich stronach. Dla mnie numer 1. Czy 1600 czy 1400 ma znaczenie?

Ojciec lubi VW, dużo ich po komisach za dużo, więc które w tej cenie warto 20K szukać. Nie lubię VW, przecież Koniu przestrzegał przez VAG a potem polecał jakieś wypasione Audi 2.0 z mocarnym silnikiem WTF!?
Gość77142

23 Sie 2015, 14:44

Wychodzi na to że połączenie Corolla + VW :D Bravo poszło, ale mamie tam podobała się wygoda wyższa niż w Polo, czy Corolla ma podobną, albo coś w tej manierze jeszcze?
Gość77142

23 Sie 2015, 14:57

Gość77142 napisał(a):przecież Koniu przestrzegał przez VAG a potem polecał jakieś wypasione Audi 2.0 z mocarnym silnikiem WTF!?
Wskaż mi ten post... :roll: :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra