Benzyna 1.6 szrot od "pierwszego właściciela"

23 Sie 2015, 16:14

Koniu napisał(a):Auta grupy VAG odpuść. Nie ma tam dobrych silników prócz 1.6 8v który nie radzi sobie z autem klasy kompakt i spala dużo.

...bo pisałeś żeby nie ograniczać się do silników 1.6

No to VW ojciec chce, mamie podobał się komfort Bravo. Nooooooo..... to o to chodzi coś pomiędzy. Na Toyotę się trochę czeka u nas. Ale czy ona ma komfort wyższy od Polo i podobny do Bravo dla kobiety. :D

To jesteśmy w domu, ja pozostaję przy swoim zdaniu. Ale za 30K to by nie było problemu i tak dłuuugiego wątku (a raczej debaty).. :roll:
Gość77142

23 Sie 2015, 17:27

Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Jak nie to wróć się do podstawówki.
I nie rozumiem o co Ci się rozchodzi. Zarzucasz mi że poleciłem Ci jakieś Audi ale z zacytowanego fragmentu wynika że odradziłem Ci auta grupy VAG ze względu na brak trwałych jednostek napędowych nie licząc 1.6 8v który spala sporo i nie jedzie. Teraz w końcu rozumiesz?

Każdy w.w samochód ma większy komfort od starego puszkowatego Polo.
Gość77142 napisał(a):Ale za 30K to by nie było problemu i tak dłuuugiego wątku
Za 20k też problemu by nie było, tylko że Tobie nic nie pasuje. Zapewne nie obejrzałeś żadnego auta które tutaj były proponowane.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Sie 2015, 17:55

Wszystkie przeglądałem ale za duże silniki, a napisałeś że nie mam czym się sugerować. Jak 2.0 Audi ponad 150KM nie ma różnicy - super.

Większość mi pasuje, ale to nie ja kupuje. 3 z waszych propozycji były dzwonione. Jeden za daleko, drugi Citroen ładny ale u mnie nie mają zaufania do tej marki.

Co do czytania ze zrozumieniem - rodzice mają takie wątpliwości.
Co do podstawówki - nie każ mi wracać 30 lat do tyłu.

Jeśli wnioskujesz logicznie że nie czytam postów które pisze, i nie czytam ze zrozumieniem to co wy piszecie gratuluję humoru i poziomu inteligencji.

A jeśli chodzi o zbyt długi wątek to zaznaczę, że to auto nie dla mnie. A wybranie komuś kto pracuje 12 godzin prawie codziennie podcierając t***łki w domu starców - tak to rzeczywiście znajdzie sobie samochód od ręki. Jakby miała czas. A po robocie niewyspana po nocy 20km po zakupach do domu. Tata znowu lubi VW, ale on jest uparty nawet jak nie ma zdania,

I już :twisted:
Gość77142

25 Sie 2015, 08:36

Koniu napisał(a):Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?

A Ty umiesz czytać tytuł postu!? Jasno jak byk napisane że chodzi o auta do 1,6l a Ty mi podałeś "przykładowo" Audi A4 155KM, bo:

Koniu napisał(a):
Łatwiej wyprzedzać, przecież nie trzeba korzystać ze wszystkich koni.

To mają być propozycje dla ludzi w wieku przed emerytalnym mieszkającym na wsi, dla całej rodzinny!?

Koniu napisał(a):Nie ograniczaj się co do silnika.

Ale do portfela. Do najbliższego dużego miasta ponad 50km, a w okolicy sami handlarze opowiadający bajki. Nikogo nie można spytać fachowego na miejscu. Nie po to się tu rejestrowałem, żeby dostawać takie same informacje jak od Jana Niezbędnika.

Gość77142 napisał(a):Ręce opadają. :cry:
Poszukiwane auto ok. 20.000 PLN, dla całej rodziny, Poj. 1.6 Benzyna.

Miesiąc poszukiwań, wszystko z DE w komisach z ogłoszeń (olx, allegro...). A czekać na Toyotę Corollę, bo tą wybrałem może nie mieć sensu. Jak się nie uda, to kupimy VW jakieś.

Po co więc tyle mojego potu tutaj na forum :evil: Raz ktoś rzucił "Corolla" i nie musiałem tutaj tego potwierdzać.

Człowiek na forum szuka
luksusowego samochodu za 25K
, to jest dopiero ewenement na poważnie on tak?.....

Koniu napisał(a):Zapewne nie obejrzałeś żadnego auta które tutaj były proponowane.

Pewnie, miesiąc czasu od postawienia tematu i ani jednego nie przejrzałem.
Ale widać ja nie zajmuję się telepatią. Inaczej wiedziałbym jak wydać każdy grosz a nie wdawał się w pogaduszki.
Gość77142

25 Sie 2015, 11:34

Jak Twoi rodzice nie maja zaufania do Citroena, inne marki się nie podobają to proponuję iść do salonu - tam kupisz takie jakie chcesz, dobierzesz kolor i wyposażenie. Albo niech zostawią sobie to polo.
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

25 Sie 2015, 11:38

Gość77142 napisał(a):A Ty umiesz czytać tytuł postu!? Jasno jak byk napisane że chodzi o auta do 1,6l a Ty mi podałeś "przykładowo" Audi A4 155KM, bo:

Napisałem prawdę a Ty się dalej czepiasz. Jak wiesz najlepiej to nie pytaj. :roll:
Gość77142 napisał(a):To mają być propozycje dla ludzi w wieku przed emerytalnym mieszkającym na wsi, dla całej rodzinny!?
Jeżeli rodzice mają problem z wyprzedzaniem to niech nie siadają już za kółko bo stwarzają zagrożenie na drodze. :ok:
Gość77142 napisał(a):Do najbliższego dużego miasta ponad 50km
To daleko? :mrgreen:
Gość77142 napisał(a):Jak się nie uda, to kupimy VW jakieś.
To kupuj i nie zawracaj gitary. :?
Gość77142 napisał(a): to jest dopiero ewenement na poważnie on tak?.....
Nie, tylko że Tobie się nie da pomóc bo nikt nie rozumie co piszesz i o czym piszesz..
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
    Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...

25 Sie 2015, 11:46

Koniu napisał(a):Nie, tylko że Tobie się nie da pomóc bo nikt nie rozumie co piszesz i o czym piszesz..

O widzisz to jest typowe polskie. Piszesz o sobie bo Szybki akurat napisał konkretnie? A może to złośliwe bo tak masz?

Nie uogólniaj, szkoda że nie jestem niepełnosprawny bo wtedy dopiero byłbyś w formie do obrażania, bo sam piszesz:

Koniu napisał(a):Jeżeli rodzice mają problem z wyprzedzaniem to niech nie siadają już za kółko bo stwarzają zagrożenie na drodze.

Szczyt bezczelności, i Ty jesteś moderatorem!?
Mama właśnie wróciła tym Polo z nocy 12 h opieki nad starymi ludźmi w domu starców, nie wyspana. Wstała przed południem.

Ty kpisz czy o drogę pytasz !?

Koniu napisał(a):To kupuj i nie zawracaj gitary.

Tak na wszystkie modele ani jednego VW nie ma. Łaskę robisz, szrot podajesz z wyszukiwarki, a potem na koniec że jak mi nie pasuje to se szukaj.

Shatanka napisał(a):proponuję iść do salonu - tam kupisz takie jakie chcesz, dobierzesz kolor i wyposażenie. Albo niech zostawią sobie to polo.

Są inne ważne duże wydatki jak mieszkanie etc., a Polo się rozlatuje.

Koniu, gdybyś nie był moderatorem pomyślałbym że nigdy nie przepuszczałeś staruszki przez pasy, bo co Cię to obchodzi,. Po prostu chamski jesteś i tyle. A odzywki takie jak w Polsce. Przykre.
Gość77142

25 Sie 2015, 14:10

Panowie, przystopujcie trochę
Prawda jak zawsze leży pośrodku. Koniu może delikatnie przesadził, ale z drugiej strony nic dziwnego, skoro autor ma takie wymagania i podejście "nie chcę, nie lubię, nie podoba mi się, a tak wgl to pytam się was o zdanie, choć się nie znacie" :wink:
Skoro i mi się po powyższym oberwie, kontynuuje :mrgreen:
Chcesz kupić max 1.6, gdzieś tam pojawiło się a4, czyli auto klasy średniej z silnikiem dobrym do auta miejskiego. Nie muszę chyba mówić o absurdalności tego połączenia. Ani to ekonomiczne (wbrew pozorom najmniejszy silnik nie jest równoznaczny z najniższym spalaniem), osiągi oraz elastyczność też można sobie wysadzić w buty
I tu nie chodzi o to, żeby zapitalać do odcicięcia na każdym biegu ile dała fabryka. Moc to również BEZPIECZEŃSTWO przy takich manewrach jak wyprzedzanie chociażby głupiego skutera czy traktora lub włączaniu się do ruchu
Nie mam zamiaru narzucać Ci własnego zdania, bo i tak zrobisz jak zechcesz. Jednak przeczytaj tą wypowiedź uważnie i pomyśl logicznie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Sie 2015, 14:32

Mój styl pisania to niestety wypadkowa rozterek rodziców, raczej nie na forum ale na facebook takie pisanie... no sorryyyy..... :shock:

VW - ojciec się upiera bo on jak coś pomyśli "bo tak" i on blokuje zakup. Bo jak wszędzie jest VW w komisach to dla niego jest dobry bo "wszyscy jeżdżą". VW IV lub VW V etc.
Ojciec ma wykształcenie ale czasem myśli jak Janusze niestety ... :no:

Inne auta - mama lubi wygodę nie dba bardzo o detale techniczne jaki silnik, Usłyszała dobre słowo o Citroenie, ostatnio poszło Bravo od pierwszego użytkownika z salonu - to żałowała bo był wygodny Dla niej części i koszty naprawy ważne.

Ja wybrałem Toyota Corolla 1,4 - jedną miał facet ale pół Polski z Gdańska za daleko. Wszystkie są albo Diesle albo pojedyncze egzemplarze, tylko raz tu gdzie mieszkam od pierwszego właściciela (sprzedany). Czy ja go znajdę, czy skoro wszystko dokupując handlarze. Czy warto na niego polować?

Toyota to mój wybór i go potwierdziliście DZIĘKI.
No Koniu podał Citroen C5, oprócz niego jest coś godne tutaj? Bo pamiętam że sporo tam elektroniki, podłokietniki, nawet wygodny.
A co do VW - w jaki sposób zbić argumenty ojca ALBO polecić jeden konkretny model/rocznik jemu.

Mnie podziękowali w domu że się staram, Wam też dziękuję. Oni chyba nawet jakby gorszy był samochodzik, woleliby od pierwszego właściciela niż od handlarza. O to się rozchodzi. A taka Corolla E12 jej mało na rynku, więc nie mam pomysłu. Żadnych innych propozycji nie widzę. Ano szkoda. :|
Gość77142

25 Sie 2015, 14:44

Corolla 1.4, co prawda z komisu, ale pierwszy właściciel z Polski, serwisowana w ASO, więc chyba warto zerknąć:
[link do oferty na Olx wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

25 Sie 2015, 14:52

Gość77142 napisał(a):O widzisz to jest typowe polskie. Piszesz o sobie bo Szybki akurat napisał konkretnie? A może to złośliwe bo tak masz?
W pierwszym poście podałem Ci kilka konkretnych egzemplarzy w regionie które bym sprawdził. Gdyby taki Citroen C5 był zły to bym go nie polecał choćby miał przejechane 10 tysięcy..... :roll:
Gość77142 napisał(a):Szczyt bezczelności, i Ty jesteś moderatorem!?
Na szczęście nie Ty wybierasz moderatorów. :ok:
Gość77142 napisał(a):Mama właśnie wróciła tym Polo z nocy 12 h opieki nad starymi ludźmi w domu starców, nie wyspana. Wstała przed południem.
To tym bardziej należy się jej coś co zapewni wygodę. Polo jeździ się jak wozem drabiniastym bez dwóch zdań. To z założeń auto miejskie. Taki Citroen C5 to byłby duży przeskok. Co do VW to w Golfie też by odczuła różnicę ale tak jak napisałem o sinikach wyżej...
Gość77142 napisał(a):Tak na wszystkie modele ani jednego VW nie ma. Łaskę robisz, szrot podajesz z wyszukiwarki, a potem na koniec że jak mi nie pasuje to se szukaj.
Jaki szrot podaje? Oglądałeś wszystkie propozycje które wkleiłem? Jesli tak to opisz każdą, co niedomagało. :wink:
Gość77142 napisał(a):Koniu, gdybyś nie był moderatorem pomyślałbym że nigdy nie przepuszczałeś staruszki przez pasy, bo co Cię to obchodzi,. Po prostu chamski jesteś i tyle. A odzywki takie jak w Polsce. Przykre.
Co staruszka ma do tematu bo nie rozumiem? :?

Widzisz.. Prawdą jest że mieszasz jak ch...a. Nikt nie wie o co chodzi i nie wie jak Ci pomóc bo gdyby było inaczej to ten temat:
a) byłby dawno rozwiązany, zamknięty, Polo sprzedane a mama jeździłaby komfortowo z pracy
b) temat miałby kilkanaście stron ale każdy starałby się pomóc a jakoś nie widzę tutaj nawału użytkowników którzy chcą Ci pomóc.

Nie ma co się obrażać i zamykać na pomoc a tym bardziej rzucać z pazurami na nas. My za karę tu nie jesteśmy tylko staramy się pomóc.

Teraz parę kolejnych propozycji, które wyglądają dobrze i myślę że warto je obejrzeć. Gdańsk + 50km.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (poproś o zdjęcia drugiej strony auta)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (trochę tania)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (bardzo oszczędne silniki)
Koniu
Forumowicz VIP

25 Sie 2015, 15:14

Gość77142 napisał(a):jedną miał facet ale pół Polski z Gdańska za daleko.

Koniu napisał(a):Teraz parę kolejnych propozycji, które wyglądają dobrze i myślę że warto je obejrzeć. Gdańsk + 50km.

Koniu dżizas, Gdańsk za daleko! Przecież pisałem już dwa razy! Sprawdź na mapie Opoczno albo Końskie.

A Ty mnie spławiasz że to ja piszę nie logicznie :o

No ale jak już podałeś linki to spisze chociaż nazwy.
Wątek byłby zamknięty jakbym nie mieszkał w d..... wiadomo gdzie.

Koniu napisał(a):Jaki szrot podaje? Oglądałeś wszystkie propozycje które wkleiłem? Jesli tak to opisz każdą, co niedomagało.

Dla mnie one były w większości OK, np Avensis, ale w domu chyba o wygląd im chodziło. One były już powyżej średniej (?). Oni szukają średnich. Ale mówię nie wińcie mnie za pedantyzm rodziców. Tu nie chodzi o kasę ale pożyczkę bierze się porządną, ale każdy ma wydatki inne również.

Jak napisałem że nie chcą koloru z serii czarno-czerwono-białe to mi zarzuciliście że wymagania jakieś. OK. Ojciec się trochę zreflektował po tym co napisaliście o VW. Jest OK :ok:

Koniu napisał(a):Nikt nie wie o co chodzi i nie wie jak Ci pomóc
.

Chodzi o to że 20K jest na kupno auta od zaraz. Ale pożyczkę nie ma sensu, bo inne pieniądze idą na kupno mieszkania, które tez polujemy. Teraz wytłumaczone? A jak za 20K mam się spieszyć to byle co znajdziemy.

Wszystko co oni chcieli zmasakrowaliście jako znawcy. Ale my tu nadal mówimy o czymś tylko solidnym
Fabia - złom
Bravo - złom
Focus - taki sobie
VW - taki sobie
....

Może po prostu Wy za dobrze chcecie ja za dużo oczekuję, ale z tych propozycji i tak auta są dla ojca nie znane. On nie wie co myśleć po prostu. Do czego odnieść.

Może olać to wszystko, bo rynek jest jaki widzi. Jeśli nie będzie Toyoty to ja na wybór nie mam wpływu.
Gość77142

25 Sie 2015, 15:32

Gość77142 napisał(a):Koniu dżizas, Gdańsk za daleko! Przecież pisałem już dwa razy! Sprawdź na mapie Opoczno albo Końskie.
W porządku, mój błąd. :oops:
Gość77142 napisał(a):Dla mnie one były w większości OK, np Avensis, ale w domu chyba o wygląd im chodziło. One były już powyżej średniej (?). Oni szukają średnich.
Hmmm czyli jak za duże to C5 też była za duża..
Gość77142 napisał(a):Fabia - złom
Bravo - złom
Focus - taki sobie
VW - taki sobie

Fabia będzie tak samo niewygodna jak Polo a nawet bardziej bo fotele to tragedia, wykonanie wnętrza tragedia, silniki paliwożerne, czesto kiepskie 1.2. Poza tym marne wyposażenie.
Bravo bardzo dobry wybór.. Nie wiem kto napisał złom.. :?
Focus również.. :ok: Ale nie 1.4
VW już mówiłem gdyby był jeden silnik który nie spali dużo przy okazj zapewniając komfort jazdy a nie piłowanie auta to okej ale niestety nie ma takiego.. :/
To może coś z tych?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (auto trwałe, przyjazne, wyżej się siedzi i dość nowocześnie wygląda. Może coś takiego?)
Koniu
Forumowicz VIP

25 Sie 2015, 15:50

Ojciec tak wybierał VW że Bravo przeszło nam koło nosa blisko w Opocznie. Chodzi tez o to, że bliżej jak kupujesz bardziej wiarygodnie bo jak mało wiesz o autach umawiasz się i z kasą jedziesz drugi kraniec województwa nie fajnie....

Ja tak to widzę, ale jakie silniki?
1. Toyota Corolla 1,4 Benzyna
2. Fiat Bravo
3. Ford Focus
4. Citroen C5
A może w innej kolejności lub coś do tego.

Ten japończyk co podałeś ładny nic o nim nie wiem. Bravo mamie siedziska rzeczywiście pasowały.
Może lepiej szukać po konkretnym modelu, roczniku i silniku skoro na przykłąd elektronika w jakimś samochodzie jest nagle japońska od któregoś rocznika.

Nie będę blokował tematów jak coś znajdę albo będzie jazda to wpiszę model i opinię.

Ale skoro VW odpadły to już jest z góki THX :ok: :ok: :ok:
Gość77142

25 Sie 2015, 19:48

https://www.toyota.pl/used-cars/pewneauto.json

sądzę że się opłaca pofatygować...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe