Benzyna bezołowiowa 95 na stacji paliw ORLEN w Krakowie

29 Maj 2009, 19:49

W piątek około godziny 9 zatankowałem swój samochód benzyną bezołowiową 95 na stacji paliw ORLEN w Krakowie przy ulicy Wielickiej 21, i od tego momentu silnik mojego samochodu odmówił posłuszeństwa.
Wróciłem i złożyłem reklamację.
W pierwszej wersji pani kierowniczka przekazała mi że cały czas tankują się tu samochody nawet policyjne i nikt nie wnosi uwag, ale reklamacja została przyjęta.
Po upływie około pół godziny zadzwoniono do mnie z Katowic że będzie pobrana próbka paliwa z dystrybutora numer 2 z którego to zatankowałem swój pojazd.
Byłem obecny przy pobraniu próbki.
Po około 2 godzinach dostałem wiadomość że z paliwem na tej stacji jest coś nie w porządku i że reklamacja będzie uwzględniona.
Dziwi tylko fakt że Pani Kierowniczka skrzętnie ukrywała przede mną że problemu nie ma.
Broni interesu firmy nie klienta.
Namawiam do omijania tej stacji z daleka, bo w przeciwnym razie będziecie mieć kłopoty ze swoim pojazdem. Pozdrawiam Marek Zabdyr
Ostatnio edytowany przez Marek Zabdyr, 29 Maj 2009, 21:41, edytowano w sumie 1 raz
marko
Marek Zabdyr
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

31 Maj 2009, 19:54

Marek Zabdyr napisał(a):Dziwi tylko fakt że Pani Kierowniczka skrzętnie ukrywała przede mną że problemu nie ma.
Broni interesu firmy nie klienta.

Może nie wiedziała, że jest coś nie tak z paliwem? Może je chwile wcześniej przywieźli i nic o tym nie było wiadomo..? Może chwile wcześniej się dystrybutor popsul?(nie iwem od czego paliwo może być "nie w porządku", więc tak sobie wymieniam)
Zresztą przyjęła reklamacje, więc gdzie tu problem?
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Poskramiacz śniegu z 1934 roku - Skoda Popular
    Czeska marka rozwijała przemyślane i skuteczne sposoby na radzenie sobie z dużym śniegiem i trudnym zimowymi warunkami już ponad osiemdziesiąt lat temu. Znany model POPULAR dokonał podczas zim lat 30 wielu spektakularnych ...