Benzyna do 10-12 tysięcy

04 Sie 2021, 17:43

Ogólnie myślałem, że temat wyboru samochodu już mam zamknięty. Kiedyś w rodzinie mieliśmy Mondeo mk3(co prawda 2.0 tddi),a ja miałem zamiar szukać wersji benzynowych 2.0, lub 2.5 v6. Gdzieś jednak trafiłem na jakieś negatywne opinie w internecie, co w pewnym stopniu wyhamowało mój entuzjazm.

Podstawowym kryterium wyboru auta jest to, aby posiadało silnik benzynowy(posiadanie dodatkowo lpg nie jest koniecznością)
Jeśli chodzi o nadwozie to szukam sedana/coupe.
Z dodatkowego wyposażenia oczekuję chyba tylko klimy, ale w przypadku ,gdy trafię na super egzemplarz danego auta jestem w stanie sobie to odpuścić.
Co do miejsca z tyłu dla pasażerów. Nie jest to dla mnie istotną kwestią. Na zasadzie będzie miejsce z tyłu okey, nie będzie tego miejsca wystarczająco na dłuższe podróże nie będę ubolewał.

Gdzieś w gronie aut nad którymi się zastanawiam jest:
- Wcześniej wspomniany Ford Mondeo MK3
- Mitsubishi Galant
- Peugeot 406 coupe
- Honda Accord coupe
- Opel Astra H gtc
- Mercedes w208

Jak oceniacie Forda Mondeo na tle "konkurecji"? Co Waszym zdaniem byłoby najsensowniejszym wyborem. Z samym zakupem auta mi się mega nie spieszy, także jestem w stanie poświęcić więcej czasu na szukanie wybranego modelu.
mati96
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 03 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: NIE MAM

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Koncepcyjne modele Lexusa
    Prezentowane na wystawach motoryzacyjnych koncepty Lexusa, zapowiadają kierunki rozwoju stylistyki i technologii samochodów seryjnych. Wielokrotnie zdarzało się jednak, że trafiający na rynek nowy model był niemal ...