Benzyna do 25 tys.

10 Kwi 2023, 13:52

Mareckyy napisał(a):I przy okazji co myślicie o silnikach diesla w BMW 2011-2012 rok?

myślę że nie nadaje się to do eksploatacji , na rynku dużo innych lepszych konstrukcji niż bmw
toyman40
Stały forumowicz

15 Kwi 2023, 07:07

Nie chce zakładać nowych wątków. Dodatkowe szybkie pytanko.
Hyundai i30 II 1.6 crdi 136km też warty uwagi jak wersja 110? Czy już trochę bardziej awaryjny?
Mareckyy
Nowicjusz

15 Kwi 2023, 09:26

Tam jest niewiele różnic, to praktycznie cały czas ten sam silnik (turbo o zmiennej geometrii + dwumasa których nie mają słabsze wersje).

Jak dobrze trafisz to będziesz jeździć bezawaryjnie, z częstszych bolączek to zatkane sitko w baku, wtyczka zasilania świec żarowych, pocenie się góry silnika (u mnie się lekko poci ale oleju nie bierze więc olewam temat), gwiżdżenie turbo i w sumie więcej mi nie przychodzi do głowy.

Rozrząd lepszy niż w benzynach ale przy tych 300 kkm pewnie by trzeba się zainteresować.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Toyota NCSV – niezwykłe kombi w stylu coupe
    Toyota NCSV to wyjątkowy samochód koncepcyjny, który posiada cechy charakterystyczne dla coupe, sedanów oraz… kombi! Został zaprojektowany dla 30-latków końca lat 90., którzy zafascynowani ...