Benzyna+Gaz+150km do 15k

21 Lut 2020, 14:34

fcgetin napisał(a):Wystarczy że widziałem logi dynamiczne, korekty i poupalane gniazda zaworowe w autach z lpg od nich. Już nie wspomnę o zakładaniu brc do 300 km r4 z turbo, ich praca nawet nie stała obok profesjonalizmu.

Na forumlpg były zdjęcia ich realizacji przy zwyklakach :o

fcgetin napisał(a):tak, a dopiero zabawa zaczyna się gdy trzeba to wystroić na dwóch reduktorach i dwóch wtryskiwaczach na gar... U mnie w promieniu 100 km jeden zakład potrafi zrobić to poprawni

Niestety takie firmy jak wyżej kolega podał działają na zasadzie mc donalds. Wszędzie słyszałem że strojenie nie potrzebne bo jest autokorekcja.

Do tego sporo jeżdże na lpg i wiem jakie jazdy mogą się z tym wiązać...na tą chwile lpg do wtrysku bezpośtedniego jest mocno pionierskie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

21 Lut 2020, 14:52

>kup golfa 2.0fsi za 15k
>zrób pakiet startowy, ogarnij nagar, robi się 17k
>zamontuj LPG za 5k i spalaj 2l benzyny + 10 lpg na setkę

Wydałeś 5k na instalacje i oszczędzasz pewnie z 10 złotych na 100km nie uwzględniając kosztów serwisu instalacji. A do tego wydałeś ponad 20k na piętnastoletniego golfa. Już lepiej diesla kupić i mieć zapas gotowki wystarczający na zrobienie wszystkich newralgicznych elementów - a jeśli nie padną to jestes po prostu do przodu.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Lut 2020, 15:40

Zwiększam budżet do 20K
Tak czytam wasze posty i utwierdzam się w przekonaniu ,że auto do gazu musi mieć wielopunktowy wtrysk ;) Wolę jednak mieć serwis gazu na miejscu a nie jeździć potem pół Polski

Może tak do odmiany w Dieslu coś ciekawego się znajdzie? :D
Colin10
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FJ Cruiser w stylu retro
    Wśród fanów aut terenowych jest grupa, która jednocześnie darzy sentymentem klasyki gatunku i ceni komfort nowoczesnej motoryzacji. Do tych kierowców adresowane są modele w stylu retro, takie jak ...