Benzyna okolice 20 tyś

10 Mar 2013, 12:32

Witam!
W tym momencie posiadam Mazda 3 1.6 MZ-CD 110KM z 2004 roku z przebiegiem 100 tyś, mam zamiar sprzedać ten samochód w cenie ok. 20 tyś i kupić hatchback'a w benzynie za tą kasę.
I tu prośba o jakieś fajne propozycje, 2004 rocznik +, myślałem też nad 1.9 tdi, ale wychodzi na to, że na tą chwilę nie opłaca się już inwestować w diesel.
Podoba mi się Golf V 1.4 TSI 122 KM, ale za te pieniądze to raczej ciężko, prosiłbym o jakieś propozycje zbliżone do tego golfa tylko wiadomo, w cenie sprzedaży tej Mazdy i napiszę jeszcze raz te minimalne parametry, 2004+, 100KM+, do 1.6 benzyna.
LeonRN
Nowicjusz

Auto: Mazda 3

10 Mar 2013, 15:01

Dlaczego twierdzisz, że nie warto się ,,pchać" w diesla? Ja ze swojej strony poleciłbym CI [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] / Nic lepszego na rynku nie znajdziesz, chyba że fachurzy Ci podeślą jakiegoś peżota/forda/renówke no ale o gustach się nie dyskutuje.
Desire
Początkujący

Prawo jazdy: 06 01 1974
Auto: Tolek
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

10 Mar 2013, 15:19

Słyszałem, że te 1.9 tdi w golfach V są strasznie awaryjne w porównaniu do benzyny, plus filtr cząstek stałych itd, mniejsze spalenie kosztem większej awaryjności silnika.
LeonRN
Nowicjusz

Auto: Mazda 3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gruba odzież, a nurkowanie podczas hamowania
    Gdy na zewnątrz panują niskie temperatury, większość osób wsiada do samochodu w zimowym ubraniu, często składającym się z wielu warstw. Nie jest to jednak ani wygodne, ani bezpieczne, szczególne w przypadku ...