Benzyna powyżej 2.0l do 32 tysięcy - tylko gdzie kupić?

19 Cze 2017, 14:54

Witam,
Tak jak w temacie, budżet 32 000 + pakiet startowy, przebiegi głównie miejskie plus kilka tras 250 km w miesiącu - łącznie do 25 tyś przebiegu rocznie.

Z tego co wyczytałem na forum, moje aktualne typy to:

- MK4 po lifcie 2.0
- Mazda II 2.0
- Accord VII po lifcie 2.0 lub 2.4
- Saab 9-3 II po lifcie 2.0

Zacząłem się jednak jeszcze zastanawiać nad:
- Lexusem IS 250 (II)
- Subaru legacy IV 2.0

Co powiecie o tych autach?

Powiedzcie mi, czy w tym budżecie który celuję znajdę coś godnego uwagi? Wymienione przeze mnie auta to same wersje po lifcie więc koło 2007-2009 rocznik - może być drogo.
Wiadomo, że przed zakupem zrobię porządny przegląd w stacji, tak jak to zrobiłem przy ostatnim zakupie, tylko nie wiem czy ten budżet którym dysponuję jest wystarczający do tych modeli:)
Pytam bo zacząłem szukać po otomoto i allegro i szczerze mówiąc, trochę kiepsko z wyborem, benzyna z takimi silnikami jest strasznie niepopularna z tego co widzę, druga sprawa to bardzo duży rozstrzał cenowy..

Stąd pytanie - gdzie szukać? Może coś bezpośrednio za granicą?
Albo może macie jakieś opcje typu sprowadzenie na zamówienie? Ale jak wtedy sprawdzić auto przed zakupem? Bałbym się kogoś wysłać w ciemno z moją kasą i nawet tego auta nie zobaczyć na żywo i nie sprawdzić w ASO. Nie wiem za bardzo jak się zabrać za kupno w przypadku tych modeli. Dzięki za każdą radę:)
Rafcu
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Cze 2017, 15:01

Średnio będzie jeśli chodzi o Mazdę 6 ... z Niemiec:
[link do mobile.de wygasł]
nawet od osoby prywatnej by było ciężko, do tego dolicz koszty wyjazdu, sprowadzenia, zarejestrowania - to parę tysiaków wyjdzie.

Accord VII by był do dostania, ale tak jak pisałeś, tanio nie będzie.

Popatrz na otomoto - "Kraj pochodzenia: Dania" - te z Danii można nieźle prześwietlić online (zerknij sobie w mojej stopce), może coś ciekawego będzie w Twojej okolicy.
tomekdk

19 Cze 2017, 15:07

Trochę na granicy jeśli chodzi cenowo, ale może uda Ci się coś znaleźć w tej cenie. Tylko kolejny problem czy samochód który znajdziesz będzie w całkiem przyzwoitym stanie :roll:
Maruder
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Touran
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Cze 2017, 16:38

W tej kasie to IS 300 mk1, a nie IS 250 mk2
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Cze 2017, 19:32

Fajnie dzięki za info w sprawie lexa, ale ten mk1 trochę mi sie już mniej podoba wiec chyba sie skupie na tych pierwszych☺
Jesli chodzi o subarke to co powiecie? Nie sa czasem drogie w utrzymaniu?
Rafcu
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Cze 2017, 20:55

Troszkę droższe od aut tej samej klasy ze względu na typ silnika i jego ułożenie.
Popatrz na s60
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
    W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...