Benzyna powyżej 2.0l do 32 tysięcy - tylko gdzie kupić?

19 Cze 2017, 13:54

Witam,
Tak jak w temacie, budżet 32 000 + pakiet startowy, przebiegi głównie miejskie plus kilka tras 250 km w miesiącu - łącznie do 25 tyś przebiegu rocznie.

Z tego co wyczytałem na forum, moje aktualne typy to:

- MK4 po lifcie 2.0
- Mazda II 2.0
- Accord VII po lifcie 2.0 lub 2.4
- Saab 9-3 II po lifcie 2.0

Zacząłem się jednak jeszcze zastanawiać nad:
- Lexusem IS 250 (II)
- Subaru legacy IV 2.0

Co powiecie o tych autach?

Powiedzcie mi, czy w tym budżecie który celuję znajdę coś godnego uwagi? Wymienione przeze mnie auta to same wersje po lifcie więc koło 2007-2009 rocznik - może być drogo.
Wiadomo, że przed zakupem zrobię porządny przegląd w stacji, tak jak to zrobiłem przy ostatnim zakupie, tylko nie wiem czy ten budżet którym dysponuję jest wystarczający do tych modeli:)
Pytam bo zacząłem szukać po otomoto i allegro i szczerze mówiąc, trochę kiepsko z wyborem, benzyna z takimi silnikami jest strasznie niepopularna z tego co widzę, druga sprawa to bardzo duży rozstrzał cenowy..

Stąd pytanie - gdzie szukać? Może coś bezpośrednio za granicą?
Albo może macie jakieś opcje typu sprowadzenie na zamówienie? Ale jak wtedy sprawdzić auto przed zakupem? Bałbym się kogoś wysłać w ciemno z moją kasą i nawet tego auta nie zobaczyć na żywo i nie sprawdzić w ASO. Nie wiem za bardzo jak się zabrać za kupno w przypadku tych modeli. Dzięki za każdą radę:)
Rafcu
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Cze 2017, 14:01

Średnio będzie jeśli chodzi o Mazdę 6 ... z Niemiec:
[link do mobile.de wygasł]
nawet od osoby prywatnej by było ciężko, do tego dolicz koszty wyjazdu, sprowadzenia, zarejestrowania - to parę tysiaków wyjdzie.

Accord VII by był do dostania, ale tak jak pisałeś, tanio nie będzie.

Popatrz na otomoto - "Kraj pochodzenia: Dania" - te z Danii można nieźle prześwietlić online (zerknij sobie w mojej stopce), może coś ciekawego będzie w Twojej okolicy.
tomekdk

19 Cze 2017, 14:07

Trochę na granicy jeśli chodzi cenowo, ale może uda Ci się coś znaleźć w tej cenie. Tylko kolejny problem czy samochód który znajdziesz będzie w całkiem przyzwoitym stanie :roll:
Maruder
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Touran
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Cze 2017, 15:38

W tej kasie to IS 300 mk1, a nie IS 250 mk2
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Cze 2017, 18:32

Fajnie dzięki za info w sprawie lexa, ale ten mk1 trochę mi sie już mniej podoba wiec chyba sie skupie na tych pierwszych☺
Jesli chodzi o subarke to co powiecie? Nie sa czasem drogie w utrzymaniu?
Rafcu
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Cze 2017, 19:55

Troszkę droższe od aut tej samej klasy ze względu na typ silnika i jego ułożenie.
Popatrz na s60
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największe mgły występują w październiku i listopadzie
    Zgodnie z danymi Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej w Polsce notuje się rocznie średnio 54 dni z mgłą, a najwięcej takich dni występuje najczęściej w październiku i listopadzie. Stacjami synoptycznymi, na których ...
    Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...