Benzyna z gazem do 3,500 - 4,500 złoty - każde nadwozie

01 Sty 2015, 12:36

Skoczek135 napisał(a):Obawiam się trochę tych drzwi tak wymalowanych. Pewnie był bity w bok co ?

Jeśli ruszone były tylko drzwi i wymienione na inne to nie masz czym się przejmować. Gorzej jak ruszony był słupek B
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

01 Sty 2015, 21:21

A da się zaobserwować ruszony słupek? Będą jakieś znaki na karoserii?

Swoją drogą tutaj "lekko zarysowany" tył ^^. Tak na poprawę humoru :P
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Skoczek135
Początkujący

Auto: brak
0

01 Sty 2015, 21:26

Skoczek135 napisał(a):Swoją drogą tutaj "lekko zarysowany" tył ^^. Tak na poprawę humoru
[link do Otomoto wygasł] ... 06470.html

Lekko ZARYSOWANY tył :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
0

01 Sty 2015, 21:51

No w warsztacie Ci sprawdzą czy był ruszony czy nie. Miernikiem można sprawdzić, jeśli wyjdzie inna wartość to ruszany
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

01 Sty 2015, 22:03

Skoczek135 napisał(a):A da się zaobserwować ruszony słupek? Będą jakieś znaki na karoserii?

Bez znaczenia czy był ruszony czy nie. Jeżeli samochód dobrze zachowuje się podczas jazdy, jedzie prosto itp. to warto się nim zainteresować. Jeżeli ten egzemplarz e34 faktycznie nie ma rdzy to może być dobrą inwestycją. Zakładasz z czasem za 500zł blosa do gazu żeby nie było strat mocy i będzie całkiem przyjemnie jeździć. Mimo tych zaledwie 129KM katalogowo w silniku m20 można się zakochać a dźwięk przy wkręcaniu na obroty uzależnia. Nowsze R6 bmw nie mają już ,,tego czegoś" :mrgreen:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

posłuchaj sobie m20 :)) nie potrzebuje żadnych wiejskich wydechów by fajnie mruczeć :D
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
0

01 Sty 2015, 22:22

no niestety słupek jest elementem nośnym karoserii więc jak był ruszony albo wspawany to nie chciałbym być w środku jak mi jakaś baba wjedzie w bok :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...

01 Sty 2015, 22:33

dzida napisał(a):no niestety słupek jest elementem nośnym karoserii więc jak był ruszony albo wspawany to nie chciałbym być w środku jak mi jakaś baba wjedzie w bok

Przeważnie samochody mające ćwierć wieku mają taką historię wypadkową, że wspawany słupek jest najmniejszym problemem. A jeżeli jest porządnie wspawany to nie stanowi najmniejszego problemu.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

01 Sty 2015, 22:37

co nie zmienia faktu, że i tak bym się temu przyjrzał, bo takie auta powinny być na złomie :yes:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

01 Sty 2015, 23:07

dzida napisał(a):o nie zmienia faktu, że i tak bym się temu przyjrzał, bo takie auta powinny być na złomie

Wymiana słupka jest normalną pracą blacharską i jeżeli zrobiona jest należycie to w żaden sposób nie dyskwalifikuje to pojazdu z użytku. Takich napraw podejmują się nawet w aso. Co więcej próby zderzeniowe dowodzą, że po fachowej naprawie konstrukcja jest równie wytrzymała jak przed kolizją.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

02 Sty 2015, 19:23

kirin88 napisał(a):Wymiana słupka jest normalną pracą blacharską i jeżeli zrobiona jest należycie to w żaden sposób nie dyskwalifikuje to pojazdu z użytku. Takich napraw podejmują się nawet w aso. Co więcej próby zderzeniowe dowodzą, że po fachowej naprawie konstrukcja jest równie wytrzymała jak przed kolizją.

I myślisz, ze ktoś wydał pieniądze na naprawę profesjonalną i teraz sprzedaję auto za taką sumę?
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
0

02 Sty 2015, 20:08

pkc napisał(a):I myślisz, ze ktoś wydał pieniądze na naprawę profesjonalną i teraz sprzedaję auto za taką sumę?

Nic nie myślę bo nie widziałem samochodu. Możemy tylko gdybać czy słupek w ogóle był robiony a jeżeli był to jak. Taka naprawa dla blacharza jest trywialnie prosta więc nie potrzeba wielkiego specjalisty ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

03 Sty 2015, 00:07

Jutro jadę obejrzeć autka po mojej stronie Wisły i w Warszawie:
[link do oferty na Olx wygasł]

Jeszcze tak na szybko oceńcie te autka, które warto byłoby obejrzeć bo i tak będę w okolicy:
Skoczek135
Początkujący

0

03 Sty 2015, 00:13

Mondeo Mk2 będą złomy w tych cenach :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

03 Sty 2015, 00:19

Ja bym na Twoim miejscu obejrzał tego ze względu na legendarne m20b25 :D

Tego bym odpuścił. Wydaje mi się, że cały był malowany po taniości :mrgreen: . Na progach nakładki, pytanie co pod nimi?

[link do oferty na Olx wygasł] Na Twoim miejscu mimo wszystko skusił bym się na oglądanie tego. Miałem wiele starych bmw i uwierz. Brak rdzy jest bezcenny. I nie przejmuj się lamentami odnośnie tego słupka... co niektórzy tu mało co widzieli jak o blacharke chodzi, szczególnie w starych bumach.
Drzwi pomalujesz obie za 500zł za kilka zł dokupisz listwy, progi sikniesz konserwacja czarna za 20zł i masz ładnie prezentujące się e34.
Ostatnio edytowany przez kirin88 03 Sty 2015, 00:23, edytowano w sumie 2 razy
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

03 Sty 2015, 00:19

Domyślam się :) Praktycznie to 90% będzie złomem z tego bo już nawet nie miałem siły sie przyglądać im. Zbyt dużo ich widziałem ostatnio... Macie jakieś propozycje, które obejrzeć z tych?
Skoczek135
Początkujący

0