REKLAMA
Jest to mój pierwszy post więc przy okazji witam wszystkich.
Posiadałem już Golfa 3 PB i Mitsubihi Carisme 98' ON i z powodu tego, że zamieszkałem w Holandii musiałem pozbyć się Cari (wyższy podatek drogowy dla diesla) to planuję na początku roku kupić kolejne auto. Przebiegi według wstępnych obliczeń powinny zamknąć się do 15 tysięcy. Samochodem głównie będę jeździł trasy autostrada (przynajmniej 100km/tydzień) i pewnie z 3 razy do roku 1000km do Polski. W mieście to od czasu do czasu do sklepu czy też 5 km do pracy jak pogoda nie będzie odpowiednia na rower.
Podczas tras wolałbym, aby samochód nie miał problemów z rozpędzaniem się przy wjeżdżaniu na nią czy też przy wyprzedzaniu innych samochodów. Nie był jakoś potwornie ciężki bo to jest też czynnikiem przy obliczaniu podatku drogowego. Oczywiście, aby w długich trasach jechało się wygodnie/komfortowo. zielony w tym wszystkim, ale przy przeglądaniu innych tematów spodobał mi się wymieniony model cytryny C5 mkIII.
Co do skrzyni biegów to wszystko mi jedno czy manual czy automat. Jeżeli chodzi o wyposażenie samochodu to raczej będę skłonny szukać bogatszego wnętrza.
Jak na razie to proszę o wasze opinie jakie modele i silniki są warte obejrzenia.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam Łukasz.