Benzynka do 30 tyś

20 Mar 2017, 22:47

Witam, mam zamiar w najblizszym czasie zakupic samochod.
Obecnie poruszam sie samochodem rodzicow VW golf V 1.9 tdi 105km
Na auto nazekac nie moge fajnie sie jezdzi wygodne i dobrze wyposazone
lecz jak dla mnie to mało mocy i preferowałbym benzyne.
Robie około 10k km, w tygodniu do pracy pare km i w weekend do szkoły po ok 100km.
Szukam auta o mocy ponad 140km
Szukajac w ofertach znalazłem:
Civic VIII Ufo 1.8 140km- autko nawet spoko tylko srodek troche taki dziwny i niestety cena aut jest troche wysoka
Renault megan 2.0t 180km- czytałem oponie i ze auto ok lecz duzo złomow sprowadzonych, i jakos nie mam przekonania do aut francukich.
Focus mk2 2.0 145km- autko fajne ale troche jakosc wykonania ubolewa, ogladajac mk2 pomyslałem o ST lecz boje sie kosztów utrzymania i srodek jakis ładny nie jest.
Ktos podpowie co wybrac lub poda jakies propozycje?
K97
Nowicjusz

Auto: VW

20 Mar 2017, 23:08

K97 napisał(a):Civic VIII Ufo 1.8 140km
jeżeli Ci to auto podchodzi wizualnie to jak najbardziej jest godne polecenia. Cena może i wyższa ale to też świadczy o tym że jeżeli późnej Ty będziesz chciał to auto sprzedać to nie utraci tak bardzo na wartosci jak Ford czy Ren.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault Megane - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczny silnik zapewniający przyzwoite osiągi to 1,6 dCi o mocy 130 KM i średnim spalaniu na poziomie 4 l/100 km . Odmiana ta została wyceniona na od 88 tys. zł i nie występuje z automatyczną skrzynią biegów. ...