Benzynka do około 40 tysięcy, mazda 6?

27 Mar 2017, 17:19

Hej, pisałem niedawno temat o ciekawym aucie dla 21 latka do 40.000, typu lexus is250 itp. Niestety przemyslalem sprawę, i nie opłaca mi się w tym roku jeszcze zakup takiego drogiego w utrzymaniu auta. :no:

Chcę kupić auto za około 8000 euro (kupuje w DE). Ma to być benzynka, bez gazu. Zależy mi głównie na komforcie i niezłym wyposażeniu, bardziej niż na prędkosci. 136 konna c-klasa W204 w pełni wystarcza. Lubie depnąć, i niestety ponosi mnie młodzieńcza głupota, więc brak kilku koni to wcale nie taka wada...

Szukam auta na około rok-półtorej, chcę by było WYGODNE, mało awaryjne, znosne w utrzymaniu, i nie tracić specjalnie na wartosci :unsure: Sporo, ale to nic !

W oko wpadla mi mazdeczka 6 , wersja 2.0 -1.8 .

[link do mobile.de wygasł] --> moja ulubiona narazie aukcja. Auto ma 51.000 przebiegu, pełną książkę serwisową z mazdy. Niestety widzę tam 5 biegową skrzynię ! Cóż to ma być ?! Ktos ma jakies doswiadczenia?

No i może jakies alternatywy poza 6'?
erni13
Początkujący

Auto: Mercedes C klasa W204
Silnik: 2.2 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Mar 2017, 16:24

Podbijam
erni13
Początkujący

Auto: Mercedes C klasa W204
Silnik: 2.2 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...