Benzynowy minivan do 15-20tys dobrze współpracujący z LPG

03 Maj 2021, 10:12

AnonimAntoni napisał(a):Toyota Avensis Verso - 2.0 150KM (1AZ-FE)
+ Duży bagażnik
- Ręczna regulacja luzów zaworowych
? O tym samochodzie jest najmniej informacji w Internecie, nie wiem jak z hałasem, jak z częściami, awaryjnością etc.

najmniej bo nikt go nie gazuje on jest na wtrysku bezpośrednim więc lpg nie założysz, silnik uważam że dobry, cichy , mocny, ale tylko benzyna :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

03 Maj 2021, 10:32

andrewb25 napisał(a):najmniej bo nikt go nie gazuje on jest na wtrysku bezpośrednim więc lpg nie założysz,

Najn, pośredni, założysz :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Maj 2021, 12:59

Pośredni ;) 1az-fe
Bezpośredni był 1az-fse
AnonimAntoni
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Citroen C4 Grand Picasso mk1
Silnik: 2.0 Pb 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

03 Maj 2021, 13:17

Ok macie racje...były też z pośrednim :ok:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

05 Maj 2021, 07:31

@Mike @lasagne
Wg mnie wart uwagi, warto obejrzeć.

Nie głupi opis auto też. Powiedziałbym że nie ma co obawiać się przebiegu. To jest fajna benzynąz fajną skrzynią tylko trzeba się oswoić francuską awangardą i ergonomią.

Generalnie samochód zadbany. Właściciel ma kwity/faktury na wszystkie wymiany od momentu, kiedy go zakupił. Nawet olej w skrzyni wymieniany na czas. Jedyne co, to jest jakiś wyciek na łączeniu skrzyni i silnika. Generalnie do soboty jest zarezerwowany, a ja w tym czasie obejrzę jeszcze inne. Na tę chwilę, to mój faworyt
AnonimAntoni
Nowicjusz

31 Maj 2021, 08:21

Krótkie podsumowanie. Kupiłem Citroen z powyższego ogłoszenia.
Faktycznie wszystko było zrobione, pełna dokumentacja napraw i wymian wraz z fakturami od momentu, kiedy tylko auto pojawiło się w Polsce. Było oczywiście kilka drobnych pierdół do zrobienia, ale wszystko to części eksploatacyjne (tarcze, klocki, łączniki).
To co mi się w nim podoba to widoczność i pozycja za kierownicą. Bajka. I jak na gabaryty i automat, całkiem nieźle się zbiera. Nie mówię, że rewelacyjnie, ale nieźle. No i przy prędkościach autostradowych jest cicho :D Bagażnik też jest ok, choć chyba zdemontuję 3 rząd siedzeń i zrobię tam schowki.
To co mi się nie podoba, to... liczba schowków. W starej Tacumie była ich porównywalna liczba, ale jakby lepiej rozmieszczone i pojemniejsze. Boli zwłaszcza brak jakiegokolwiek schowka w bagażniku (jest jeden, ale jest otwarty i płytki). No i spalanie benzyny na poziomie 14l/100 w mieście. Liczyłem się z tym, ale to i tak boli portfel :D
Neutralnie podchodzę jeszcze do automatu, zawieszenia pneumatycznego i elektroniki - za mało km zrobiłem, żeby się wypowiedzieć :)
Także podsumowując - na razie jestem zadowolony :) Dzięki za pomoc
AnonimAntoni
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik kupującego #3 - BMW Serii 3 e46 (1998 - 2007)
    Geneza BMW Serii 3 o oznaczeniu producenta e46 w pierwszym roku produkcji oferowano wyłącznie w wersji sedan. Rok później dołączyło do oferty kombi, coupe oraz kabriolet. W 2000 roku zaprezentowano 3 drzwiowego kompakta, ...
    Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
    Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...