Berlingo 2007 1.6.HDI - Gaśnie,jedzie,gaśnie ? Pomocy-Pilne

06 Mar 2011, 21:05

Mam taki problem.

Auto to Citroen Berlingo z silnikiem 1.6 HDI 90 KM

Problem polega na tym ,że auto raz jedzie a raz gaśnie i staje.

Traci nagle moc, obroty spadają i nic. Kręci się rozrusznikiem i albo po kilkukrotnych próbach zapala i jedzie albo trzeba dłużej czekać.

Jak już autko się uruchomi to raz jedzie, później znowu gaśnie.Nikt nie wie co to może być.

Auto ma przejechane 80 tys niecałe. W grudniu czyli jakieś 12 tyś temu wymiana oleju i filtra paliwa (zamiennika firmy Filtron).

Teraz Uwaga! - jechałem kupić oryginalny filtr jaki montuje Citroen/Peugeot ponieważ mówili, że jak wiara zakłada zamienniki to często ich auta mają właśnie podobne objawy - że się dławią,gasną itp. Niestety po zamontowaniu oryginału nadal to samo.

Czyli filtr paliwa raczej mogę wykluczyć.

Czy ktoś ma pomysły co to może być?

Proszę o pomoc i fachowe porady ponieważ auto codzienne potrzebne do pracy.
misza198818
Początkujący

Miejscowość: Wielkopolska

06 Mar 2011, 21:56

A paliwo dochodzi, może pompa paliwa się zacina, lub czujnik ciśnienia szwankuje?
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

06 Mar 2011, 23:43

jak podłącze pod komputer to mi wykaże co to za błąd i co się dzieje?

Czy te komputery nie wykrywają takich rzeczy związanych z paliwem?
misza198818
Początkujący

Miejscowość: Wielkopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kamperem na wakacje - poradnik dla początkujących
    Podróż kamperem jest porównywana do żeglowania na pokładzie jachtu. Przez wielu jest to uznawane za jeden z najlepszych sposobów na spędzenie wakacji. Na szczęście nie trzeba być właścicielem dobrze wyposażonego ...
    Hybrydowa Toyota Yaris na polskim rynku
    Hybrydowa wersja miejskiej Toyoty Yaris w szybkim tempie zdobyła sobie uznanie polskich kierowców. Od debiutu w czerwcu br., polscy klienci zamówili już 292 sztuki Yarisa Hybrid. Plan sprzedaży Toyota Motor ...