Berlingo/partner czy cos innego?

07 Sie 2010, 07:41

witam, mam zamiar nabyć citroena berlingo 1.9D, jest to wolnossący diesle bez tych żadnych bajerów, 71KM, samochód przedliftingowy z 2002 roku, granat metalic, auto ma 225 tys przebiegu, było troszke nieszanowane, widoczne są zaniedbania tapicerki w szczególności w bagażniku. auto ma kratke która musi tam być zamontowana gdyż w dowodzie jest homologacja na ciężarowe, i tu kolejne pytanie, co w przypadku kontroli drogowej np przy braku tej kratki? Co w ogóle sądzicie o takim autku, autko było do niedawna własnością salonu samochodowego Citroen, który wykorzystywał go na zasadzie wynieś, przynieś, pozamiataj, i kolejna kwestia, 3 szyby są z różnych roczników. Dodam samochód od roku należy do mojego znajomego, który wymieniał w tym czasie rozrząd kompletny i tylnią belkę. Aha, przy mojej jeździe próbnej dziwne zachowanie na zakretach/ znoszenie przy nie obciążonym bagażniku, czy ten typ tak ma czy coś z nim nie tak??? Co w ogóle sądzicie o takim autku za 8 tys.
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

07 Sie 2010, 08:26

Czyli wychodzi na to że auto jest po dobrej kolizji jak go znosi na zakrętach i ma 3różne szyby i wogóle załadujesz auto i te 71KM go będzie ledwo ciągło.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Sie 2010, 08:30

paju001 napisał(a):i tu kolejne pytanie, co w przypadku kontroli drogowej np przy braku tej kratki?

Jak trafisz na kumatego policjanta to DR moze wylądować w WK...
paju001 napisał(a):. Aha, przy mojej jeździe próbnej dziwne zachowanie na zakretach/

Sprawdz geometrie samochodu oraz amorki.... :!: :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...