BIOester

05 Kwi 2009, 20:31

Witam,od niedawna w mojej mieścinie na stacji Orlenu pojawiło sie nowe paliwo do diesla jakim jest BIOester, cenowo jest tańsze od tradycyjnego ON.
Interesują mnie wasze opinie na temat tego paliwa, ogólnie czy ktoś jeździ tylko na BIO czy miesza, jak to sie sprawuje w codziennej eksploatacji itp.
Z tego co wiem nie wszystkie auta mogą jeździć na takim paliwie więc mam pytanie jak to sprawdzić czy można lub ewentualnie moze sie ktoś orientuje jak to by się miało z Land Roverem Discovery 2.5TDi z 1995r. ?
EdEk
Początkujący

Miejscowość: Wałcz

06 Kwi 2009, 18:33

witam. ja lałem bio i ok spalanie i osiągi raczej na podobnym poziomie tylko zapach placków ziemiaczanych za tobą:) myśle że disco nic nie bedzie ale powiniem sie ktos wypowiedziec kto testowal to w disco.
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława

08 Kwi 2009, 20:38

też jestem ciekaw, ale boję się testować w swoim Disco, może jednak ktoś już próbował...
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...