Blacksys CF-100 czy możliwa jest zmiana czasu nagrania po zdarzeniu?

13 Lut 2017, 23:55

Witam wszystkich. W poprzednim aucie miałem Mio i po kliknięciu na przycisk zabezpieczający nagranie, nagranie rozpoczynało się minimum 10 albo nawet 15s przed naciśnięciem a kończyło jakieś 5s po.
Do nowego auta chciałem rejestrator z dodatkową tylną kamerą. Padło na Blacksys CF-100.
Nagrania są niezłe ale czas zapisu beznadziejny. Po kliknięciu lub automatycznym wyzwoleniu w wyniku wstrząsu
zabezpieczone nagranie rozpoczyna się 3 do 5 sekund wcześniej a trwa aż 20 sekund po zdarzeniu.
To jest bez sensu. Po co mam nagrywać PO wypadku właściwie. W serwisie powiedzieli, że te kamery rozpoczynają 5 s przed i 15 po. I, że tak musi być. Czy ktoś próbował z tym walczyć ?
Teraz kilka razy dziennie robię formatowanie karty, żeby nagrania się nie nadpisywały.
Pomocy!!
eror
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 08 1968
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

23 Lut 2017, 12:43

Jeżeli masz takie czasy ustawione w sofcie kamerki to nic z tym nie zrobisz. Czasem masz dostępną możliwość wyboru innych przedziałów czasowych, ale tu widać że są one stałe. W sumie ten czas mógłby być dłuższy przed zdarzeniem i 5s. to faktycznie krótko. Biorąc pod uwagę opóźnienie z jakim naciśniesz przycisk to może wyjść na to że nie zabezpieczysz tego zdarzenia :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999