Błąd czujnika stopu, VW Golf V

29 Wrz 2019, 17:18

Witam, mam problem z VW Golfem V, komputer ciągle wyrzuca błąd czujnika stopu, czujnik został wymieniony na nowy, po czym po dwóch uzyciach stopu błąd znowu powrócił (kontrolka miga na pomarańczowo). Jaka może być przyczyna? Czy wpływ może mieć fakt założenia LED-ow? Dodam, że auto kupione tydzień temu więc ciężko powiedzieć, od kiedy błąd istnieje. Poza tym generalnie samochód sprawny, wszystko śmiga ok.
Sliwa0907
Obserwowany

• 29 Wrz 2019, 18:11

Sliwa0907 napisał(a):Czy wpływ może mieć fakt założenia LED-ow?
    Może tak być czy to są żarówki ledowe? Możesz je wymienić na zwykłe w celi przetestowania czy problem występuje? Jeżeli tak to zmień i obserwuj to chyba najprostsze rozwiązanie w tej chwili celem sprawdzenia.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

29 Wrz 2019, 18:41

Jest taka opcja, będziemy pewnie tego próbować, tj. zmiany na zwykłe.
    Sliwa0907
    Obserwowany

30 Wrz 2019, 13:12

Sliwa0907 napisał(a):będziemy pewnie tego próbować, tj. zmiany na zwykłe
    To daj znać co z tego wyjdzie :) a może już sprawdziliście :wink: ?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris II (P9)?
      Toyota Yaris II została wprowadzona na rynek w 2005 roku (gościła na nim przez kolejne sześć lat do 2011) zastępując model pierwszej generacji który był dobrze przyjęty na rynku. W przypadku silników zmieniło ...
      Udoskonalone manualne i automatyczne skrzynie biegów Opla
      Dzięki licznym poprawkom w konstrukcji wewnętrznej i mechanizmach dźwigni druga generacja pięcio- i sześciobiegowych skrzyń Opla w porównaniu z konkurencją uzyskała doskonałe wyniki w zakresie jakości zmiany biegów. ...