[A4 B6 1.8T AMB cabrio] Błąd dachu

14 Lis 2017, 00:16

Któregoś pięknego wieczoru dach nie zamknął się do końca (tak jakby nie miał siły się domknąć), wygooglowałem jak i zamknąłem go awaryjnie. Nadal jednak miga ikonka dachu a przycisk nie reaguje, nie reaguje też ogrzewanie tylnej szyby i zbiorowe zamykanie wszystkich szyb. Dzisiaj zczytałem błędy:

Błędy:

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8H0 959 255
Component and/or Version: VSG B6 CABRIO 6388
Software Coding: 0000000
Work Shop Code: WSC 00672
2 Znalezione:
02000 - Switch Position
008 - Implausible Signal
00532 - Supply Voltage B+
002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

Logi:
grupa 1,2,3
grupa 4,5,6 grupa 4,5,7

niepokoi mnie żewartość top frame jest niezmienna podczas operowania dachem manualnie

Co już zrobiłem?

1. Wykasowałem błędy > błąd

02000 - Switch Position
008 - Implausible Signal

pojawia się znowu (nie za każdym razem)

2. wprowadziłem wartość 1 w bloku 01 (już tam była) >

3. kilka razy próbowałemzrestartowaćsensory manualnym zamknięciem wg poniższego tutoriala (bez kluczyka/na zapłonie)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Może lepiej wrzucić to na jakieś forum bardziej wyspecjalizowane w cabrio? Proszę podpowiedzcie :)
bejkonbejkon
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2007
Auto: Audi A4 B6 cabrio
Silnik: 1.8T AMB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i8 hybrid - 4,4 sek., 326 KM
    To czteromiejscowe coupe zwraca na siebie uwagę unikalnym stylem, który - pomimo iż prototyp pokazano w 2009 roku – ani trochę się nie zestarzał. Niezmiennie przyciąga spojrzenia odważnie nakreślonymi, fantazyjnymi, ...
    Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...