Błąd przepustnicy Astra H

05 Mar 2018, 09:50

Jakiś czas temu pisałam na forum odnosnie przerywania mojego autka. Ostatnio mechanik powiedzial mi ze pojawil sie blad przepustnicy ale ze skoro nie dzieje sie to czesto to by sie narazie nie przejmowac. Troche mnie denerwuje takie podejscie bo co mam czekac az cos sie calkiem rozsypie? Nie dzieje sie to codziennie ale problem pojawia sie częściej niz wczesniej. Podczas jazdy zdarza sie ze autko kilka razy przerywa. I czasem zdarza sie ze po nocy podczas wyjezdzania z garazu gaśnie. Czasami tez przy wylaczaniu silnika nie gasnie tak "gladko". Czy moze byc to kwestia przeczyszczenia tego elementu? Czy to grubsza sprawa? Jak sobie z tym radzic?
Ola121090
Nowicjusz

Miejscowość: Śrem/Zbrudzewo
Prawo jazdy: 18 12 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra H kombi
Silnik: 1.9 CDTI 120KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • 05 Mar 2018, 20:19

Na początek warto ją przeczyścić i założyć, jeżeli nie polepszy to jej stanu to niestety wymiana na nową skoro koryguje jakieś błędy, albo dowiedzieć się jakie i usunąć je i awarie.
    gber44

05 Mar 2018, 23:07

Blad jaki udalo mi sie uzyskac za pomoca hamulca i gazu to P1125.
    Ola121090
    Nowicjusz

07 Mar 2018, 01:25

Jak pisano wczesniej, wyczysc przepustnice.
    Twoj blad to usterka silownika przepustnicy. Moze zebral syf i przepustnica sie nie domyka/otwiera. Pozdrawiam.
    wojtk
    Początkujący

Auto: Opel Corsa C
    Silnik: 1.0 58KM
    Rok produkcji: 2001

26 Kwi 2018, 11:58

Witam ponownie. W końcu udało mi się dostać do mechanika i została wyczyszczona przepustnica oraz zawór EGR a także wykonano adaptację przepustnicy. Ale niestety pojawił się teraz problem taki, że po uruchomieniu auta za chwilę włącza się i świeci cały czas pomarańczowa kontrolka "samochód z kluczem", zaczyna coś buczeć. Po ponownym wyszukaniu błędów metodą gaz-hamulec błąd 1125. Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Pomocy! :(
    Ola121090
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb Combi - czwarta generacja modelu
      Czwarta generacja modelu Superb Combi kontynuuje swoją triumfalną ścieżkę z jeszcze bardziej dopracowanym projektem, obszerną i niezwykle wygodną przestrzenią oraz innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi. Nowy model ...