06 Maj 2011, 17:32
Witam, mam mały problem z podłączeniem głośników do radia Blaupunkt ACR 3230, tzn. mam w samochodzie 4 głośniki, wszystkie są podłączone do kostek w samochodzie, ale gdy podłączam radio to grają mi tylko głośniki w drzwiach. Dwa tylne, które są wmontowane w półkę w bagażniku nie dają odzewu. Spotkał ktoś się może z takim problemem? głośniki niby podłączone wszystkie, aczkolwiek głośniki w drzwiach mają 2 przewody, koloru niebieskiego i zielonego lub brązowego (nie jestem już pewny) a w kostce widzę podłączony tylko niebieski a gdzie ten drugi to nie wiem... a 2 głośniki tylne są podłączone pod kostke kablami: czerwony i czerwony z czarnym paskiem ale coś nie gra.. wcześniej było w samochodzie jakieś radyjko i podobno normalnie działało, wystarczyło podpiąć kostki do radia i git, a teraz mam ten dziwny problem, także ktoś mi mówił, że te radio obsługuje chyba tylko 2 głośniki, więc możliwe jest, że radio wykrywa tylko głośniki w drzwiach? jeśli tak to jak zrobić, żeby zamienić je na te tylne . Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.