Bliskie spotkanie z krawężnikiem.

02 Sty 2017, 21:29

Witajcie, dzisiaj przydarzyła mi się niemiła sytuacja,a mianowicie przywalilem swoim e46 dosyc solidnie w krawężnik jadąc gdzies ok 15-20km/h (uroki pierwszego sniegu).Solidnie bo prawym przednim i tylnym kołem wskoczyłem na krawężnik.
Po oględzinach wszystko wydaje sie być okej opony nie ucierpiały, jakiś nowych stuków nie przybyło,a auto wydaje się jechać dalej prosto.
Myślę,że uratował mnie dosyć duży rant kół Zimowych.

Jedynie ucierpiała trochę przednia felga na rancie

I teraz pytanie jaki koszt naprawy felgi i ile mnie to będzie kosztowało?Toczenie rantu się sprawdzi czy coś innego?

Oraz pytanie czy dać te 2 koła na sprawdzenie czy są proste itp oraz do mechanika na sprawdzenie zawieszenia czy dać sobie spokój,co poradzicie?

Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Yamakasi512
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Sty 2017, 11:31

Yamakasi512 napisał(a):Oraz pytanie czy dać te 2 koła na sprawdzenie czy są proste itp oraz do mechanika na sprawdzenie zawieszenia czy dać sobie spokój,co poradzicie?
Jeżeli nie wyczuwasz drgań na kierownicy przy wyższych prędkościach, samochodu nie ściąga, powietrze z opony nie schodzi i nic nie puka w przednim zawieszeniu to możesz tak jeździć.

Felga widać że ma zniszczony kawałek rantu przez krawęźnik, ale nie widać żeby była mocno zagięta. Sprawdzisz ją jak będziesz zmieniał koła na letnie, wtedy też można pokusić się o pod prostowanie rantu. Jeżeli chcesz naprawić ten rant tak żeby nie było widać to czeka cię malowanie całej felgi (mówię tu o porządnej naprawie). Druga opcja to dobranie farby i pomalowanie samego rantu i jego okolic (z daleka będzie ok, a z bliska będzie widać naprawę).

Tu raczej toczenie jak napisałeś wyżej nie wchodzi w grę.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Porównanie rejestratorów DOD IS220W i DOD IS420W
    Nie każdy kierowca chce od razu zainwestować gotówkę w najlepszy możliwy model wideorejestratora. Dlatego DOD w swojej ofercie posiada również kamery budżetowe w bardzo przystępnych cenach: IS220W i IS420W. ...