BLokada mostu 100% Pajero I

02 Lut 2010, 17:28

Witam. Dopasowanie to tylko po przełożeniach,z tym to jeszcze nie problem.Natomiast moje pytanie dokolegów kturzy,taki problem przerabiali lub przerabiają:

1. Montaż-spasowanie do ramy.

2. jaki kompresor dopasować.

3.Pajero I do 88r jest na resorach, a spręzyny- rozwiązanie tego problemu do duży problem.

Z racji że to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość..Pozdrawiam!!!!
Ostatnio edytowany przez AMSTAF1, 03 Lut 2010, 03:23, edytowano w sumie 1 raz
AMSTAF1
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

02 Lut 2010, 17:42

AMSTAF1 napisał(a):Witam. Dopasowanie to tylko po przełożeniach,z tym to jeszcze nie problem.Natomiast moje pytanie dokolegów kturzy,taki problem przerabiali lub przerabiają:

1. Montaż-spasowanie do ramy.

2. jaki kompresor dopasować.

3.Pajero I do 88r jest na resorach, a spręzyny- rozwiązanie tego problemu do duży problem.

Z racji że to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość..Pozdrawiam!!!!

ad1/3: 2 radiusy wleczone,(jak w przednie w land cruiserach, patrolach, dyskotekach, lub tylne w pajero), drążek poprzeczny, 2 sprężyny, 2 amortyzatory, oczywiście można kombinować różnie w zależności od chęci/kasy/potrzeby wykrzyżu, najłatwiej wymienić cały most od 2 (troche szerszy) zrobienie takiego zawiasu jest względnie proste, większośc mechników robiących auta w teren ogarnia temat doskonale, springo nie są problemem w misiu ;) jest to jedna z prostszych przeróbek ważne tylko aby spawy były dobre a rama w miejscach montarzu rdążka poprzecznego zdrowiuśieńka
ad2 blokada jest na podciśnienie, więc kompresor nie potrzebny ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Lut 2010, 22:05

pocieszny,
Tak dzieki za odpowiedz. Moje jest na 31' lift 2' BUDY -DYSTANSE -TULEJE.....
Resory wyklepane o po naszemu 50mm. daje mało przodem, silnik 2,5 4d56t. ,brakuje !!!!! ale i tak jest zabawka . Pocieszny dyfer bez kompresora co ty na to???????
AMSTAF1
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

05 Lut 2010, 18:02

można blokade podciśnieniową przerobić na ciśnieniową ale miało by to sens wtedy gdybyś miał z przodu ARBa i kompresor na pokładzie :D tak to najlepiej zostawic podciśnienie sterowane elektrozaworkiem :wink: tak jak fabryka wymyśliła :wink:
a kompresor hmm przydaje się ale nie jest niezbędny, spokojnie się bez niego obejdziesz.
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Pierwszy kabriolet Volkswagena stworzony na bazie SUV-a
    W ramach wielkiej ofensywy nowych modeli Volkswagen wprowadzi na rynek swój pierwszy kabriolet na bazie auta typu SUV – T-Roc cabrio. Jego produkcja rozpocznie się w pierwszym półroczu 2020 roku w Osnabrück. ...