BlueSilver H1 Xenon

25 Lip 2008, 10:02

Witam!! Mam Pytanie dotyczące tych żarówek.
http://www.h4.com.pl/sklep/product_info.php?products_id=579&manufacturers_id=57
Niby Jest napisane ze Xenon jednak troche niska Cena jak na ksenon.
Moze Jest to Tylko niebieska poświata,spowodowana zabarwieniem zarówek. Czy Potrzeba do nich przetwornicy??
Pozdr. i dzięki z góry za odp.
Balcer
Nowicjusz

30 Sie 2008, 18:43

myslalem ze xenon to jest h4, to wyglada oki sprawdz czy sa zgodne z przepisami
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

31 Sie 2008, 10:53

Stanowczo odradzam ci zakupu tych żarówek.Z całą pewnością nie mają one homologacji.Jest to podróbka żarówek,które dają ksenonowe światło.Jadąc po ciemku,światło jest tak rozproszone i przyciemnione,że bardzo słabo widać drogę.Dodatkowo zamiast oświetlać ci drogę,oświetlają szyby przednie kierowców w samochodach nadjeżdżajacych z naprzeciwka,czyli skutecznie oślepiają.A do czego może doprowadzić oślepienie kierowcy jadącego z naprzeciwka nie muaszę chyba pisać...Jadąc z takimi żarówkami,to tak jakbyś jechał na długich.
A jeżeli chodzi ci o naprawdę dobre oświetlenie drogi przed samochodem,to jest masa żarówek znanych producentów,które mają homologację i bardzo dobrze oświetlają drogę i nie ślepią kierowców jadących z naprzeciwka.
Np. żarówki Philipsa,Tungsram i inne.Jeżeli chodzi ci o jasne światło,to mogę ci polecić żarówki Philipsa Blue Vision - http://www.lighting.philips.com/pl_pl/c ... ng&lang=pl
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lis 2008, 12:52

a może poszukaj sobie well-done.pl ja jestem zadowolony :)
bmw330i
Nowicjusz

13 Cze 2011, 10:35

Witam
Ja kupowałem z autolight i polecam. Przesyłke dostałem nastepnego dnia po zamówieniu. Cena jest bardzo konkurencyjna,a produkt bardzo dobrej jakosci.
xfabx
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

13 Cze 2011, 14:09

xfabx, ale kotleta odgrzałeś.
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kompleksowa modernizacja jednostek napędowych u Opla
    W latach 2012–2016 Opel wprowadzi trzy nowe rodziny silników i trzynaście nowych jednostek, co jest związane z odnowieniem oferty w tej dziedzinie w 80%. W tym samym okresie firma zaprezentuje również ...
    Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...