BMW 120d

04 Lip 2015, 17:54

Najlepsza wersja to 130i, ale jest bardzo droga.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

04 Lip 2015, 19:35

nie no nie przesadzajmy z porownaniami do golfa IV

trzeba oddac bee emce ze jest niezla, nawet takie detale jak zamykanie drzwi: w jedynce ten dzwiek jest az przyjemny w astrze h z tego samego rocznika dwiek jest taki jakby mialy sie rozleciec, prowadzenie, utrata wartosci, a z mocniejszym silnikiem idzie to jak rakieta.
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

04 Lip 2015, 19:39

ja nie przesadzam jeśli chodzi o ilość miejsca - długa maska i tylny napęd ma swoje konsekwencje
wykonanie dźwięki itp musi być lepsze, bo niby to marka premium ale sama jakość tworzyw jest marna jeśli chodzi o ta markę

W sumie nie dziwię się, że piszesz, że idzie to jak rakieta jak masz Astrę 1,4 ale tak to szału nie ma. No i klekot diesla... :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

04 Lip 2015, 19:57

Każdy ma jakiś tam gust mi po prostu najbardziej w tym segmencie odpowiada E87. Ładne z zewnątrz, stonowane w środku bez nadmiernej ilości przycisków. Jeździł będę raczej sam lub w dwie osoby więc tylnia kanapa będzie używana rzadko. Po prostu podoba mi się i nic z tym nie zrobię a nie chcę na siłę jeździć autem do którego nie napawam sympatią że tak powiem :) lubię auta i jest to dla mnie ważny wybór. Więc nie piszcie o innych autach bo to nic nie zmieni :P Chciałem się dowiedzieć jaki silnik najlepszy i ile muszę mieć aby spokojnie kupić zadbany model wiem że o taki ciężko w tak popularnej marce ale coś kupić trzeba.
velk
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Lip 2015, 20:32

zadbanej sztuki w Pl nie kupisz, chyba ze moze od jakiegos forumowicza z bmw, ale tam bedziesz mial chora cene, jedyna szansa jezeli chcesz auto pewne to wycieczka na zachod i zakup pod jakims firmowym komisem albo w komisie sprzedajacym poleasingowe auta, ale lacznie z oplatami musisz szykowac kolo 38-40k za ok. 07 rok z przebiegiem ok 170 tys km i bez szalu jezeli chodzi o wyposazenie. do PL fury sciagane musza byc jak najmlodsze, jak najlepiej wyposazone i tanie i przebieg <200tkm, wiec z reguly sa mocno kombinowane, nieznalazlem od meisiaca na allegro ani jednej 1 w ktorej nie bylyby wymieniane drzwi, malowane cos, szpachlowane i mialyby przy tym ori przebieg. nawet prywatni wlasciciele albo byli nacieci przez handlarzy, albo kupil nieswiadomi, albo poprostu im to przeszkadzalo. Jest sporo ogloszen za ok 35-40k z PL salonu ale niestety z silnikiem benz 1.6 i slabym wyposazeniem, tam moze byc cos sensownego ale tego nei sprawdzalem bo taki silnik mija sie z celem...
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

04 Lip 2015, 20:43

Dzięki za obszerną odpowiedź. Wyjazd na zachód raczej odpada, chcę kupić auto w Polsce.
velk
Nowicjusz

Auto: Nie mam