BMW 316 E46 1.9 2001r Kilka problemów

14 Kwi 2015, 11:08

Witam, posiadam swoje pierwsze BMW i mam takie następujące problemy.
1. Odpala i falują obroty, spadają, czasem zdarzy mu się zgasnąć ogólnie mówiąc słabo chodzi. Jeszcze dodam, że ostatnio wcale nie chciał odpalić, zaczęła się palić lampka od asc coś zabuczało i [BAD] dopiero za 3-4 razem odpalił
2. Wydaje mi się, że przyśpiesza dość średnio, kilka razy zdarzyło się, że dodaje gazu, a on nie idzie, jakby coś odcinało.
BMW E46 316 1.9 2001r.
Do tej pory silniczek krokowy kilka razy przeczyściłem niby coś pomogło z tymi obrotami, ale za chwile jest to samo.
Planuję podjechać na komputer do znajomego mechanika, ale może wcześniej się od użytkowników czegoś dowiem co może być przyczyną.
papeł
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 08 2011
Auto: Nie mam

16 Kwi 2015, 13:15

Jedź najpierw na kompa bo inaczej nasze sto przyczyn,to będzie wróżenie z fusów...
Napisz później co wyszło.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Kwi 2015, 09:16

Sprawdz też filtr paliwa i powietrza.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Retro Motor Show 2022 - najpiękniejsza edycja
    Najpiękniejsza edycja Retro Motor Show za nami! Trzy wyjątkowe dni pod hasłem zabytkowej motoryzacji przyciągnęły na teren Międzynarodowych Targów Poznańskich 29.733 zwiedzających. Rekordowa ekspozycjaNajlepsi z najlepszychWytoczono ...