Witam serdecznie,
Jeżdżę dopiero od miesiąca. Ostatnio, gdy wsiadłem do samochodu, zapaliły mi się dwie
kontrolki - na żółto. Jedna to "(ABS)" (po prawej stronie, przy czerwonej oznaczającej zaciągnięty jeszcze hamulec ręczny), a druga na samym środku. Tę drugą narysowałem i link do niej podaję tutaj:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Uploaded with
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Na jazdę nie ma to żadnego wpływu - albo przynajmniej tak mi się wydaje. Samochód prowadzi się tak samo, ale nie wiem czy to jest poważny problem, czy nie. Dlatego proszę o pomoc o co może chodzić. Dodam, że pojawiła się pierwszy raz we wtorek późnym wieczorem. Zrobiłem dwie rundki po parkingu i zniknęła. Całą środę się nie paliła. Dziś rano - w czwartek - znów (obie jednocześnie) kontrolki się zaświeciły i tym razem paliły się już przez całą (kilkunastokilometrową "trasę"). Planuję w weekend kilkusetkilometrowy wyjazd - czy jazda z tymi kontrolkami grozi poważnym niebezpieczeństwem? Czy ewentualny koszt naprawy tego może być wysoki czy raczej nie?
PS: Szukałem na innych forach, znalazłem kilka wątków - na KAŻDYM ludzie inaczej diagnozowali problem. Dlatego zgłaszam się tutaj, bo tutaj diagnoza ZAWSZE była trafna. Instrukcji niestety nie mam przy sobie - to raz. A nawet gdybym miał to jest po niemiecku - to dwa. Więc obawiam się, że "rozkmina" z "internetowym
słownik iem" mogłaby nie być zbyt trafiona...