BMW 318i 136km jaka jest awaryjność tych samochodów?

13 Cze 2023, 12:06

Witam mam pytanie odnośnie BMW 318i 136 km z manualna skrzynia biegów. Co myślicie o tym silniki i o aucie ? Czytałem że te auto po prostu nie jeździ . Jak wygląda z awaryjnością tych silników.
Tomek985
Nowicjusz

13 Cze 2023, 12:15

Ile jeszcze tematów założysz ? Pytasz o fokę st 2,0eb pytałeś o superba, i30 a teraz o bmw 1,6 elegancko :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Cze 2023, 14:16

Szukam auta od 2 miesiący . Nie mam ustalonego modelu to co ciekawe się pojawią to chce o to zapytać. Bo nie jestem jakimś mega znawca silników i awaryjności.
Tomek985
Nowicjusz

13 Cze 2023, 14:28

Modelu nie masz ustalonego? Chłopie, ty totalnie nie wiesz czego chcesz, jesteś na najlepszej drodze żeby szukać a nigdy nic nie kupić. Trzeba określić swoje kryteria i dopasować auto do nich a nie brać pod uwagę wszystko co kosztuje mniej więcej tyle ile chcesz wydać
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Cze 2023, 15:36

Mam ograniczony budżet nie mogę sobie pozwolić na jedną markę i na jeden model . Bo nie mam na to budżetu czasami się trafi fajna okazja to chce to wykorzystać. A 10tys złotych dołożyć do budżetu to sporo
Tomek985
Nowicjusz

13 Cze 2023, 18:13

Tomek985 napisał(a):czasami się trafi fajna okazja to chce to wykorzystać.

okazja? nie ma okazji w autach używanych.
Albo auto jest dobre i kosztuje
Albo jest kibel i kosztuje odpowiednio mniej

szybki napisał(a):Ile jeszcze tematów założysz ? Pytasz o fokę st 2,0eb pytałeś o superba, i30 a teraz o bmw 1,6 elegancko :ok:

zaraz jeszcze wlecą diesle, suvy i moze coś 4x4 ? :lol:

jakie auto ma być?

Odp: Jakieś

:lol:
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 najczęstszych usterek zimowych
    Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...

13 Cze 2023, 19:27

Mieszkam w Niemczech I czasami jest auto w dobrym stanie . Szukam auta na codzień. Nie szukam tutaj jakiegoś AMG albo Mki. Zwykle auto na codzień do pracy i czasami na jakieś wakacje. A najbardziej zależy na małej awaryjności
Tomek985
Nowicjusz

14 Cze 2023, 07:20

Tomek985 napisał(a):czasami się trafi fajna okazja to chce to wykorzystać.

:mrgreen:

Tomek985 napisał(a):A najbardziej zależy na małej awaryjności

Więc zacznij szukać prostego konstrukcyjnie auta a nie bmw albo focusa st

Tomek985 napisał(a):Mam ograniczony budżet nie mogę sobie pozwolić na jedną markę i na jeden model .

Ale możesz sobie pozwolić na określenie własnych potrzeb i szukanie tego czego potrzebujesz. Nie ma dla ciebie różnicy czy będziesz miał 130 czy 250 koni? Nie ma różnicy czy będziesz jeździł ogromnym superbem czy cisnym fordem ml
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Cze 2023, 09:29

franccc napisał(a):Więc zacznij szukać prostego konstrukcyjnie auta a nie bmw albo focusa st
Dokładnie :ok:

@Tomek985 widzę że pytałeś o Hyundai i30 i to chyba najlepsza opcja patrząc na
Tomek985 napisał(a):A najbardziej zależy na małej awaryjności
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Cze 2023, 09:58

Bardzo dziękuję. Za odpowiedź i chyba też właśnie bardziej przekonany jestem do hyundai i30 bądź Kia Ceed . Bardzo dziękuję
Tomek985
Nowicjusz

14 Cze 2023, 17:09

Panowie - nie możecie odpowiedzieć normalnie na pytanie zadane przez autora, tylko wygarniać mu że najpierw chce auto takie i takie, a potem pyta o inne? A może wybrał sobie trzy marki, modele i chce się o nich dowiedzieć i wybrać to, które mu najlepiej będzie pasowało? Czy to źle, że pyta o kilka różnych aut? Nie róbcie z prostego tematu kilka stron elaboratów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000