BMW 318i E46 143 ps 2003r - Volvo S40 II 1.8 Pb 125 ps 2004r

22 Maj 2015, 18:59

Dokładnie najważniejsze żeby podczas jazdy plastiki i tworzywa sztuczne nie wydawały żadnych nieprzyjemnych dźwięków mnie tylko zastanawia czy tak samo z jakością w/w materiałów jest w np. BMW e36?
Do autora tematu-może jak nie chcesz mieć problemów z tym rozciągającym się łańcuchem i ogólnie mieć lepszy silnik pod kątem bezawaryjności może lepiej troszkę cofnąć się i wybrać 318i ale wersję 118km pojemność 1895cm? sam posiadam taki silnik jedyne co w nim robiłem to wyciek spod uszczelki pod klawiaturą ale to podobno normalne dla tego silnika.
Testowałem spalanie lejąc pod korek wyjeżdżając około 200km i tankując znowu do pełna i na najtańszej stacji benzyny 95 wzięło mi 8.9l/100km natomiast taki sam test zrobiony na orlenowskiej vervie 98 przyniósł wynik 8l/100km! :) Dodam tylko,że nie dziadkowałem nim ani też nie cisnąłem do spodu jazda raczej umiarkowana zdarzało się odpalać pare razy w ciągu dnia od dwóch do nawet czterech razy jazda mieszana 20% miasto 80% trasa jeśli można odcinek 15km w jedną stronę i jazdę w zasadzie na 5-tym biegu nazwać trasą.
Dodam jeszcze,że przy paliwie verva 98 samochód zbiera się znacznie lepiej i czuć to po "pedale gazu" nie ma tam takiego "luzu" jak w przypadku tańszego paliwa i tutaj dopiero wychodzą wszystkie stereotypy,bo jak kupowałem to bmw spotkałem się z komentarzami w stylu "o ale to pali jak smok" itp... co jest kompletną bzdurą bo spalanie mam prawie jak niczym w astrze 1.4 w mocy pod maską drugie tyle :lol: .
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

03 Cze 2015, 11:34

Wznowienie tematu. Jak byście ocenili to auto: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Macie jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą (Novotex)??
premiumcar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2004
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: vw
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1912

03 Cze 2015, 13:29

Parę osób kupiło auto z Novotexu i są w zasadzie zadowoleni, jednak osobiście bym auto sprawdził jeszcze w przynajmniej w ASO.
To ze zdjęć wygląda na doinwestowaną wersję Kinetic. Z dokumentacji widać że póki był na gwarancji to właściciel na czas serwisował samochód ale później trochę zaspał i zrobił 30kkm bez wymiany filtrów, oleju. Brak wpisów niektórych w książkę. Ostatniego serwisu w ogóle nie ma (od 15,11,2013 do 12,11,2014 zrobione 43kkm). Opis sprzedawcy "książka serwisowa" można wsadzić w bajki. Brak podgrzewanych siedzeń i świateł przeciwmgielnych, czujników parkowania, które zaznaczył sprzedawca. Kierownica obszyta skórą.
Jak widać auto jest w 5 biegowej skrzyni, osiągi nie powalają, silnik dostaje w kość przy tej skrzyni, są na rynku też z 6 biegami i tu jest znacznie lepiej. Lepsze osiągi, trwalszy silnik i mniej problemów z turbiną i DPF. 1.6 z Drive-E 5 bieg. to nadaje się dla emeryta ale każdy lubi co innego. Przy tym przebiegu od razu zarezerwuj pieniądze co najmniej na rozrząd. Przy przeglądzie zwróć uwagę na turbinę, dwumasę, rozrusznik, a przede wszystkim na DPF (bez podpięcia do kompa się nie obejdzie) no i klima.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Saab 96 V4 Rally
    Saab 96 V4 Rally z początku lat siedemdziesiątych, jest oryginalnym pojazdem rajdowym zakupionym przypuszczalnie przez prywatny zespół rajdowy lub prywatnego kierowcę rajdowego. Samochód ten posiadał czarne ...
    Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...