BMW 318i E46 143 ps 2003r - Volvo S40 II 1.8 Pb 125 ps 2004r

22 Maj 2015, 19:59

Dokładnie najważniejsze żeby podczas jazdy plastiki i tworzywa sztuczne nie wydawały żadnych nieprzyjemnych dźwięków mnie tylko zastanawia czy tak samo z jakością w/w materiałów jest w np. BMW e36?
Do autora tematu-może jak nie chcesz mieć problemów z tym rozciągającym się łańcuchem i ogólnie mieć lepszy silnik pod kątem bezawaryjności może lepiej troszkę cofnąć się i wybrać 318i ale wersję 118km pojemność 1895cm? sam posiadam taki silnik jedyne co w nim robiłem to wyciek spod uszczelki pod klawiaturą ale to podobno normalne dla tego silnika.
Testowałem spalanie lejąc pod korek wyjeżdżając około 200km i tankując znowu do pełna i na najtańszej stacji benzyny 95 wzięło mi 8.9l/100km natomiast taki sam test zrobiony na orlenowskiej vervie 98 przyniósł wynik 8l/100km! :) Dodam tylko,że nie dziadkowałem nim ani też nie cisnąłem do spodu jazda raczej umiarkowana zdarzało się odpalać pare razy w ciągu dnia od dwóch do nawet czterech razy jazda mieszana 20% miasto 80% trasa jeśli można odcinek 15km w jedną stronę i jazdę w zasadzie na 5-tym biegu nazwać trasą.
Dodam jeszcze,że przy paliwie verva 98 samochód zbiera się znacznie lepiej i czuć to po "pedale gazu" nie ma tam takiego "luzu" jak w przypadku tańszego paliwa i tutaj dopiero wychodzą wszystkie stereotypy,bo jak kupowałem to bmw spotkałem się z komentarzami w stylu "o ale to pali jak smok" itp... co jest kompletną bzdurą bo spalanie mam prawie jak niczym w astrze 1.4 w mocy pod maską drugie tyle :lol: .
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

03 Cze 2015, 12:34

Wznowienie tematu. Jak byście ocenili to auto: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Macie jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą (Novotex)??
premiumcar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2004
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: vw
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1912

03 Cze 2015, 14:29

Parę osób kupiło auto z Novotexu i są w zasadzie zadowoleni, jednak osobiście bym auto sprawdził jeszcze w przynajmniej w ASO.
To ze zdjęć wygląda na doinwestowaną wersję Kinetic. Z dokumentacji widać że póki był na gwarancji to właściciel na czas serwisował samochód ale później trochę zaspał i zrobił 30kkm bez wymiany filtrów, oleju. Brak wpisów niektórych w książkę. Ostatniego serwisu w ogóle nie ma (od 15,11,2013 do 12,11,2014 zrobione 43kkm). Opis sprzedawcy "książka serwisowa" można wsadzić w bajki. Brak podgrzewanych siedzeń i świateł przeciwmgielnych, czujników parkowania, które zaznaczył sprzedawca. Kierownica obszyta skórą.
Jak widać auto jest w 5 biegowej skrzyni, osiągi nie powalają, silnik dostaje w kość przy tej skrzyni, są na rynku też z 6 biegami i tu jest znacznie lepiej. Lepsze osiągi, trwalszy silnik i mniej problemów z turbiną i DPF. 1.6 z Drive-E 5 bieg. to nadaje się dla emeryta ale każdy lubi co innego. Przy tym przebiegu od razu zarezerwuj pieniądze co najmniej na rozrząd. Przy przeglądzie zwróć uwagę na turbinę, dwumasę, rozrusznik, a przede wszystkim na DPF (bez podpięcia do kompa się nie obejdzie) no i klima.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wideorejestratory i agresja na drodze
    Wideorejestratory stały się popularne nie bez przyczyny. Bo chociaż zwykle służą rejestrowaniu zdarzeń drogowych, to mogą okazać się przydatne także w innych, kłopotliwych sytuacjach. Słyszeliście o takim zjawisku jak "road ...