Witam! kilka miesięcy temu (4) zdałem prawo jazdy i od razu wsiadłem w golfa mk IV mojego ojca i zacząłem jeździć. Golf ma pod maską 1.6 16v a właściwie nie jest to golf, a wersja sedan tego modelu - Bora. Samochód jest przyjemny w jeździe i całkiem dynamiczny, aczkolwiek po kilku miesiącach zapragnąłem kupić własny samochód. Mam około 10 tys do wydania na auto, części eksploatacyjne oraz ewentualne naprawy po zakupie. Na same auto około 8 tys. Najbardziej do gustu przypadło mi bmw serii 3 a dokładnie e36 318is
Silnik ma 4 cylindry wiec nie jest tak paliwożerny jak 2.0 r6, i chociaż pali z 10 litrów to benzyna jest tania ostatnio wiec to nie problem. Z ubezpieczeniem też nie będzie problemu bo ojciec się zobowiązał je zapłacić za mnie
Problem w tym, że chociaż czuje się pewnie za kierownicą i wiele osób uważa mnie za dobrego kierowcę (zdałem za 1 razem, jeżdżę ostrożnie i cały czas czytam o technikach jazdy itp , rozwijam się w tym kierunku) to jednak nie jestem przekonany czy takie bmw to dobry pomysł
dużo osób mi je odradza, według nich nie jest to dobry pierwszy samochód. Chciałbym poznać wasze opinie, przyznam że nigdy nie jeździłem autem z napędem na tył, musiałbym się nauczyć. Czekam na wasze opinie. Czy kupno tego auta to dobry pomysł czy po prostu głupota?