Witam! kilka miesięcy temu (4) zdałem prawo jazdy i od razu wsiadłem w golfa mk IV mojego ojca i zacząłem jeździć. Golf ma pod maską 1.6 16v a właściwie nie jest to golf, a wersja sedan tego modelu - Bora. Samochód jest przyjemny w jeździe i całkiem dynamiczny, aczkolwiek po kilku miesiącach zapragnąłem kupić własny samochód. Mam około 10 tys do wydania na auto, części eksploatacyjne oraz ewentualne naprawy po zakupie. Na same auto około 8 tys. Najbardziej do gustu przypadło mi bmw serii 3 a dokładnie e36 318is
![Uśmiechnięty :)]()
Silnik ma 4 cylindry wiec nie jest tak paliwożerny jak 2.0 r6, i chociaż pali z 10 litrów to benzyna jest tania ostatnio wiec to nie problem. Z ubezpieczeniem też nie będzie problemu bo ojciec się zobowiązał je zapłacić za mnie
![Razz :P]()
Problem w tym, że chociaż czuje się pewnie za kierownicą i wiele osób uważa mnie za dobrego kierowcę (zdałem za 1 razem, jeżdżę ostrożnie i cały czas czytam o technikach jazdy itp , rozwijam się w tym kierunku) to jednak nie jestem przekonany czy takie bmw to dobry pomysł
![Nie rozumiem :unsure:]()
dużo osób mi je odradza, według nich nie jest to dobry pierwszy samochód. Chciałbym poznać wasze opinie, przyznam że nigdy nie jeździłem autem z napędem na tył, musiałbym się nauczyć. Czekam na wasze opinie. Czy kupno tego auta to dobry pomysł czy po prostu głupota?
![Mr. Green :mrgreen:]()