BMW 320D 150Ps czy Audi A4 B6 1.9TDI 130PS

13 Lut 2009, 22:48

Witam mam zamiar kupić samochód do 35tyś najlepiej rozważam bmw w sedanie serii 3 dokładnie e46 ze 150 konnym silnikiem diesla lub audi a4 b6 również z silnikiem diesla z tym że 1.9 i wersja 130 konna. Który samochód według was będzie lepszy zależy mi na komforcie oraz dobrych materiałach wykończenia wnętrza jak najmniejszej bezawaryjności itd może ktoś z was jeździł obiema sztukami ;> ?
Gibons
Nowicjusz

14 Lut 2009, 14:41

Weź BMW. Takie Audi nijak ma sie do właściwości jezdnych BMW.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

14 Lut 2009, 14:42

Osobiście kupił bym bmw
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno

14 Lut 2009, 16:06

Jedno i drugie jest dobrze wykończone,dobre materiały.Nie wiem jak z częściami do BMW,ale ceny części do audi są jeszcze do przyjęcia tyle że chyba nie będą one potrzebne bo te silniki są na wieczność.
Jeśli lubisz pozamiatać tyłem rowy to bierz BMW, ale jeśli nie chcesz się wyróżniać spośród tłumu i mieć popularny samochód wśród Polaków to Audi.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

14 Lut 2009, 16:12

BMW, ponieważ ma zdecydowanie lepszy silnik, lepsze właściwości jezdne.
Jeśli lubisz chodzić z głową do góry i chwalić się przed sąsiadami to kup Audi jak większość Polaków hehe ;)

P.S. Marka premium to np. Porsche, Ferrari itd., a nie zwykłe Audi...
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Lut 2009, 16:19

U niemców audikami dojeżdża sie do roboty a na niedzielne zakupy pali się merole S,CLS i inne drogie dupowoźce.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...

14 Lut 2009, 23:59

Mówisz że w niemcowni taka a4 służy jako dojazd do pracy ? a takie BMW serii 3 właśnie 320 ?
Gibons
Nowicjusz

15 Lut 2009, 09:27

bmw tak samo
ja bym wział bmw

a Niemcy do roboty to wszystkim dojezdzaja nawet cls-ami jak ich na to stac :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

18 Lut 2009, 20:02

A jak z czesciami do tych samochodow do ktorego beda tansze czesci ? i ekspoatacjia mam dziwne wrazenie ze jednak audi tutaj lepiej wypadnie dlatego moze ze mam teraz vw i mniej wiecej to samo a nie wiem jak jest z bmw ?
Gibons
Nowicjusz

18 Lut 2009, 20:20

no eksploatacja audi bedzie tansza :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

18 Lut 2009, 21:08

Powoli się przekonuję bardziej na korzyść audi i to w dodatku w avancie (dwa amstaffy w domu) silnik 1,9TDI 131Ps + jakiś wirusik na pewno więc coś koło 180Ps byłoby myślę że to już taką budę w miarę by po ciągło ? tylko trudno znależć audi z tak dobrym wyposażeniem jak bmw i tutaj jest jedyny minus moim zdaniem. Powiem szczerze że bardzo trudny wybór
Gibons
Nowicjusz

18 Lut 2009, 21:32

Jasne,ze AUDI :lol:
lockhead25
Nowicjusz

18 Lut 2009, 21:36

Gibons napisał(a):Powoli się przekonuję bardziej na korzyść audi i to w dodatku w avancie (dwa amstaffy w domu) silnik 1,9TDI 131Ps + jakiś wirusik na pewno więc coś koło 180Ps byłoby myślę że to już taką budę w miarę by po ciągło ? tylko trudno znależć audi z tak dobrym wyposażeniem jak bmw i tutaj jest jedyny minus moim zdaniem. Powiem szczerze że bardzo trudny wybór

dlaczego tylko 180, odrazu lepiej z 280
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Lut 2009, 23:49

Myślę że da radę dobić do trzech paczek ;). I skrócić żywotność o 90%.

Ze 130 koników do 150 może byś podskoczył jeśli to mocny i nie zarżnięty egzemplarz.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

19 Lut 2009, 10:23

Oj przy zdrowym silniku można zrobić spokojnie 170PS-ów można oczywiście więcej ale wtedy jest już ryzyko. Znam dużo ludzi którzy zrobili taki virusik i nie narzekają. Trzeba tylko wiedzieć gdzie z tym pojechać aby było profesjonalnie zrobione
Gibons
Nowicjusz