REKLAMA
Witam Wszystkich, to mój pierwszy post, ale bardzo Was proszę o pomoc!!!
Mam problem z pompką paliwa do BMW 5 96r 1.8B, samochód posiada instalacje gazową (sekwencja BRC). Pół roku temu padła pompka paliwa po wymianie (zamiennik) samochód odpalał bez zarzutu po czym samoczynnie przełączał na gaz i wszystko było ok. Trzy dni temu pompka padła kolejny raz. Na składzie z częściami gość przy mnie wymontował z takiego samego samochodu tą pompkę (oryginalna) a ja ją założyłem (zmieniona cała pompka z pływakiem wszystko z tamtego samochodu) , samochód zapalał bez problemu, po przejechaniu wczoraj 150km, dzisiaj rano wsiadam do auta i nie pali (znowu), wykręciłem pompkę i co?? PADLA!!! TO JUŻ TRZECIA (a druga w ciągu trzech dni)
Dodam tylko że wszystkie z tych pompek defakto działają ale nie pompują paliwa, po podłączeniu każdej pompki do akumulatora to samo pompka działa (słychać jak pracuje) ale niestety nic nie pompuje tak jakby była zatarta czy coś.
Paliwa w baku za każdym razem było dużo, pompka zamaczała się znacznie za każdym razem. Na gazie nie mogę odpalać bo to sekwencja jest i nie ma opcji odpalania na gazie, samochód stoi.
Może ktoś z Was miał takie problemy, w baku czysto bez większych brudów, niestety nie zmieniałem dawno filtra paliwa czy ma on coś do rzeczy?? Może w złym miejscu szukam może to nie chodzi o paliwo proszę o pomoc, czy są jakieś możliwości że to instalacja gazowa powoduje jakiś błąd lub elektryczna, mile widziane jakiekolwiek sugestie, ponieważ przez ostatnie dni zrobiłem za częściami chyba z 300km i jestem już zrozpaczony. Proszę o pomoc.