BMW 5 E39

01 Lis 2008, 21:15

Witam Was

Mam prozbe chce teraz na dniach kupic sobie BMW 5 E39 520 albo 523

Skrzynia Automatik do 150 tys . km

Na co musze uwazac jak bede ogladac te auta jakie maja wady ??

Oczywiscie zastanawaim sie nad Instalacja Gazowa !?

Bede wdzieczny jak ktos jakies opinie o tych Samochodach poda

Dziekuje za Odpowiedzi !!!!!
LsK^mp3
Nowicjusz

04 Lis 2008, 11:06

e39 , bardzo ładne autko. wady to moze miec rozne. w zaleznosci od tego jak bylo uzytkowane przez poprzedniego wlasciciela. najlepiej do znajomego mechanika na kanal i sie do wiesz co jst waldiwe. co do gazu. jesliz alezy Ci na oszczednosci to kup sobie tico albo smarta. bmw to auta co duza pala. trzeba sie z tym liczyc. ale gaz zalozony u odbrego mechanika. to raczej nic nie zaszkodzi dla silnika. takie mje zdanie:) pozdro
lehmk
Nowicjusz

07 Lis 2008, 11:38

Raczej nie kupuj 520i, te auta dużo ważą i moze brakowac mocy( jezdzilem taką E34 2.0 i prawie jak mój "mułek" 1.6;). Lepiej wybrac 525i. Jesli chodzi o gaz to do takich silników tylko dobra sekwencja w zadnym razie nie pakuj sie w 2 generacje. Jak chcesz koniecznie automat to poswiec mu duzo uwagi przy kupnie czy np nie szarpie przy zmianie biegów i czy pracuje na kazdym trybie, taka nowa skrzynia kosztuje 6000zł wiec nie sa to tanie rzeczy przy ewentualnej wymianie. Poza tym kluczowa sprawa ejst czy auto nie bylo bite musisz posprawdzac lacenia blach czy sa równo itd.
Tylko tylni napęd...
Ipok
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec | BMW E3

24 Lis 2008, 15:25

ja mam e39 2.8 w automacie z LPG sekwencyjnym!! goraco polecam te auto. Mam juz prawie 280tys przejecahne (rocznik 96) i nic nie robie oprocz tego co w kazdym aucie. Spalanie na trasie 150/160km/h 8.0-8.5 litra. Spalanie w miescie 12-14litrow w zaleznosci od jazdy. Oczywiscie podane dane w benzynce, przy LPG dodaj po 1.5litra;)
PS. jak chcesz to mam kumpla ktory wlasnie sprowadzil e39 taka jak moja 2.8 193KM automat, tylko młodsza (97rok), lepiej wyposazoną i z mniejszym przebiegiem (240tys- oryginalny z ksiazka serwisowa). Jak cos to pisz na GG
opelvectra97
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Volvo XC40 - najmniejszy SUV w ofercie Volvo
    Nowe XC40 to najnowszy i najmniejszy model SUVa oferowany przez szwedzki koncern samochodowy, a przy tym także najtańszy. Dla wielu jest to także jeden z najfajniejszych samochodów, jakie Volvo mogło wyprodukować. ...