BMW 5 i GOLF III

18 Lis 2012, 12:25

Witam,

Przeglądam oferty z zamiarem kupna auta za ok 3-4 tys.

Zwróciłem uwagę na takie ogłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Proszę o opinie. Bardziej podoba mi się BMW ale mam świadomość że jest to auto wiekowe. Nie chciałbym wielkich problemów mieć z samochodem - oczywiście uwzględniam drobne naprawy i nawet liczę na lekkie przygody aby nauczyć się trochę mechaniki na samochodzie ale nie chciałbym żeby to była studia finansowa.
marekk1992
Obserwowany

Auto: skoda fabia

18 Lis 2012, 13:17

marekk1992 napisał(a):nawet liczę na lekkie przygody aby nauczyć się trochę mechaniki na samochodzie ale nie chciałbym żeby to była studia finansowa.

W takim razie Golf III.
Części tanie , ale jak trafisz zadbanego to rzadko kiedy pod maskę będziesz musiał zaglądać.

Te egzemplarze Golfów które podałeś w linkach, to jedne z brzydszych jakie widziałam.
Za 4500, można już wyrwać przyzwoitą wersję GT z fotelami kubełkowymi , tarcze z tyłu, 2x poduszki itp. i co najważniejsze dobry 90 konny silnik
75 KM to trochę za mało na golfa, a i spalanie nie jest wcale dużo mniejsze niż Benzynie 90KM

Co do BMW 5 , to nigdy bym nie kupiła za te pieniądze.
Piękne auto , ale wolałabym szukać jakiegoś w stanie kolekcjonerskim. I inwestować w niego jako klasyk.

Tak tylko dla zobrazowania jak wygląda wersja GT
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

18 Lis 2012, 13:31

ale widzę że jest sporo droższy. co oprócz wyglądu wnosi ta wersja?
marekk1992
Obserwowany

Auto: skoda fabia

18 Lis 2012, 14:38

Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

18 Lis 2012, 14:43

Ja jestem za Golfem,znaleść wmiare ogarnięte BMW E34 za te pieniądze będzie ciężko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

18 Lis 2012, 21:27

Porównując BMW serii 5er do GOLFA pokazujesz tylko, że kompletnie nie wiesz czego oczekujesz od auta... bierz golfa jeżeli chcesz mieć tanio i w miarę przyzwoicie. Jak szukasz czegoś więcej niż dupowozu to pomyśl nad BMW, akurat E34 teraz są tanie jak barszcz, ale to stare auta z kosmicznymi przebiegami i trzeba uzbroić się w cierpliwość przy szukaniu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przez internet porównasz wszystkie oferty OC
    Internet jest narzędziem powszechnie wykorzystywanym w praktycznie każdej gałęzi gospodarki. Nie inaczej jest oczywiście w przypadku ubezpieczeń komunikacyjnych, jak np. obowiązkowe dla kierowców ubezpieczenie od odpowiedzialności ...