BMW czy Audi - Budżet 35.000zł Proszę o pomoc !

18 Cze 2014, 10:32

Witam, założyłem konto przed chwilą więc proszę o wyrozumiałość :) Szukałem takiego tematu, żeby nie zakładać znów takiego samego, ale nie mogłem znaleźć... A więc do rzeczy. Sprzedałem swoje Bmw E46 Sport/Coupe chcę teraz dołożyć i wydać na kolejny samochód max 35.000zł. I tu zaczyna się mój problem bo nie wiem jaki silnik jest najlepszy i najbardziej ekonomiczny bo nie ukrywam na tym mi bardzo zależy. Postanowiłem kupić Audi bądź znów Bmw i klasycznie mam problem Audi A3 czy Bmw E90 a może Audi A6 C6 czy Bmw E60. Czytałem dużo na temat benzyna czy diesela ale fajnie by też było jakby ktoś poruszył także ten wątek. Jeśli chodzi o mnie to w ciągu tygodnia jeżdżę dużo po mieście a w weekendy jeżdżę na zjazdy do szkoły więc chcę postawić na małe spalanie :) A co uważacie o wstawieniu LPG do tych że samochodów. Z Góry Dziękuję i Pozdrawiam !
Kuuki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 1994
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Nie Mam

18 Cze 2014, 10:50

z tego co czytam wnioskuje ze zalezy ci na niskich kosztach eksplatacji wiec nie wiem czy jest sens kupowac a6 lub serie5 dodatkowo e90 jest najnowsza konstrukcyjnie i wyglada najbardziej swierzo jeli to ma znaczenie. najwiecej ofert to 320d 177 km ale to moze byc skarbonka bez dna lepiej wybrac 318d z 2.0, 143 KM ekonomiczniejszy i mniej awaryjny
daytona
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Cze 2014, 11:00

Propo Audi A6 bądź Seria 5 to myślałem aby kupić tam benzynę z mały silnikiem i założyć LPG :)
Dziękuję za odpowiedź, też najbardziej kusi mnie E90, czyli radzisz 1.8 silnik? Okej to będę się rozglądał za tym silnikiem. Dzięki !
Kuuki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 1994
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Nie Mam

18 Cze 2014, 11:08

tzn mowiac koszty eksploatacj mialem na mysli nie tylko paliwo ale miedzy innymi czesci opony itp w a6 i seri5 bedzie poprostu drozej

318d ma silnik 2.0 143 km i tej wersji bym szukal
daytona
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Cze 2014, 11:38

Kuuki napisał(a):Propo Audi A6 bądź Seria 5 to myślałem aby kupić tam benzynę z mały silnikiem i założyć LPG

Mały silnik w takim aucie nie oznacza, że będzie oszczędny. Musi przecież bardziej się napracować, żeby tą budę ruszyć z miejsca.
Z wymienionych przez Ciebie aut brałbym ew serię 5 z r6 pod maską ale w Twoim przypadku to się nie sprawdzi. Audi odpuść bo jest przereklamowane i nie ma tam silników godnych polecenia (A3). Pomyśl na Saabem 9-3, Hyundaiem Sonatą, może jakimś Volvo S40/60
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy SEAT Leon zaprojektowany całkowicie od podstaw
    Nowy SEAT Leon to silna i emocjonalna osobowość oraz najpiękniejszy sposób by doświadczyć funkcjonalności płynącej z samochodu. Nowy Leon to zaprojektowany całkowicie od podstaw i pełen nowoczesnej technologii samochód ...