BMW czy Audi - Budżet 35.000zł Proszę o pomoc !

18 Cze 2014, 10:32

Witam, założyłem konto przed chwilą więc proszę o wyrozumiałość :) Szukałem takiego tematu, żeby nie zakładać znów takiego samego, ale nie mogłem znaleźć... A więc do rzeczy. Sprzedałem swoje Bmw E46 Sport/Coupe chcę teraz dołożyć i wydać na kolejny samochód max 35.000zł. I tu zaczyna się mój problem bo nie wiem jaki silnik jest najlepszy i najbardziej ekonomiczny bo nie ukrywam na tym mi bardzo zależy. Postanowiłem kupić Audi bądź znów Bmw i klasycznie mam problem Audi A3 czy Bmw E90 a może Audi A6 C6 czy Bmw E60. Czytałem dużo na temat benzyna czy diesela ale fajnie by też było jakby ktoś poruszył także ten wątek. Jeśli chodzi o mnie to w ciągu tygodnia jeżdżę dużo po mieście a w weekendy jeżdżę na zjazdy do szkoły więc chcę postawić na małe spalanie :) A co uważacie o wstawieniu LPG do tych że samochodów. Z Góry Dziękuję i Pozdrawiam !
Kuuki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 1994
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Nie Mam

18 Cze 2014, 10:50

z tego co czytam wnioskuje ze zalezy ci na niskich kosztach eksplatacji wiec nie wiem czy jest sens kupowac a6 lub serie5 dodatkowo e90 jest najnowsza konstrukcyjnie i wyglada najbardziej swierzo jeli to ma znaczenie. najwiecej ofert to 320d 177 km ale to moze byc skarbonka bez dna lepiej wybrac 318d z 2.0, 143 KM ekonomiczniejszy i mniej awaryjny
daytona
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Cze 2014, 11:00

Propo Audi A6 bądź Seria 5 to myślałem aby kupić tam benzynę z mały silnikiem i założyć LPG :)
Dziękuję za odpowiedź, też najbardziej kusi mnie E90, czyli radzisz 1.8 silnik? Okej to będę się rozglądał za tym silnikiem. Dzięki !
Kuuki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 1994
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Nie Mam

18 Cze 2014, 11:08

tzn mowiac koszty eksploatacj mialem na mysli nie tylko paliwo ale miedzy innymi czesci opony itp w a6 i seri5 bedzie poprostu drozej

318d ma silnik 2.0 143 km i tej wersji bym szukal
daytona
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Cze 2014, 11:38

Kuuki napisał(a):Propo Audi A6 bądź Seria 5 to myślałem aby kupić tam benzynę z mały silnikiem i założyć LPG

Mały silnik w takim aucie nie oznacza, że będzie oszczędny. Musi przecież bardziej się napracować, żeby tą budę ruszyć z miejsca.
Z wymienionych przez Ciebie aut brałbym ew serię 5 z r6 pod maską ale w Twoim przypadku to się nie sprawdzi. Audi odpuść bo jest przereklamowane i nie ma tam silników godnych polecenia (A3). Pomyśl na Saabem 9-3, Hyundaiem Sonatą, może jakimś Volvo S40/60
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka SUV-a na miarę potrzeb europejskich kierowców
    Inżynierowie Opla zakończyli właśnie ostatni etap jazd testowych nowego modelu SUV-a Mokka. Testy przeprowadzono w Niemczech przed rozpoczęciem sprzedaży nowego modelu, która jest planowana na koniec tego roku. Podczas ...
    Adaptacyjne światła AHS (2012)
    Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...