28 Mar 2014, 22:42
Witam serdecznie,
jestem nowy na tym forum. Sumiennie odkładam ciężko zarobione pieniądze, aby pewnego dnia w końcu kupić pierwszy wymarzony własny samochód. Ogólnie kocham BMW, wychowałem się na BMW i myślę, że mój wymarzony pierwszy samochód powinien być tej marki (takie spełnienie po części marzenia i osiągnięcie celu). Myślałem głównie o E46, ewentualnie E39. Wydaje mi się jednak, że trójkę stosunkowo lżej będzie można utrzymać aniżeli piątkę. Dodam tylko, że nie mam zbytnio wysokich dochodów. Studiuję i dorabiam w wolnej chwili. Biorę pod uwagę jedynie sprowadzenie samochodu z Niemiec (liczę się z dodatkowymi kosztami). Auta w Polsce nie kupię. Chciałbym żeby mój samochód miał moc, ale żebym też z drugiej strony nie musiał jeździć od stacji do stacji (paliwowej). Myślałem o sprowadzeniu benzyniaka i założeniu sekwencji. Co o tym myślicie? Jaki silnik? 150 koni mech. to absolutne minimum. Warto w ogóle bawić się w coś takiego? Czy silniki BMW dobrze chodzą z sekwencją? Jeżeli sekwencja, to gdzie założyć? Może jednak diesel lepszy? Bardzo proszę o pomoc. Każde zdanie będzie dla mnie ważne. Jestem w sumie zielony w tych kwestiach. Orientuje się trochę w samochodach, ale nie do tego stopnia, dlatego też zwracam się z prośbą do Was.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez
Armen, 28 Mar 2014, 23:00, edytowano w sumie 1 raz