Arti ale pisałeś że z kosztami utrzymania się liczysz więc skąd ten strach przed akcyzą która przy tym co Cię czeka jest szczegółem...?
![Szczęśliwy :D]()
Ossy temat z bmw jest prosty serwis w przypadku np.3,0d jest tak drogi że nikomu się tego nie opłaca robić. Więc belg nie będzie latał po jakiś ciemnych dziurach żeby kupić od Turka albo Marokańczyka części wyjętej ze śmietnika bo i tak zostanie mu kosmiczna robocizna. Sprzeda auto turkowi a ten falej puszcza to na wschód. Potem kupi Polak i udaje że wszystko jest ok. Rodzimy amator bmw dalej go nie bęfzie serwisował bo też ma kalkulator i szybko jorgnie się że artykół z AŚ o pół milionie km.na tym silniku nie uwzgłędniał wad i usterek sprzętu wokół słupka. Więc znowu jest łatane na sztukę używkami albo syfnymi podróbkami które co ciekawe nie zawsze występują. Pewnie pojawi się pytanie jakie to wady... hmmm np. Ostatnio załatwiałem zestaw chłodniczka egr (lubi walnąć) z termostatem, przewodami, dwa wahacze przód, koło pasowe, kolektor wydechowy... co przy tej opcji silnikowej jest abcadłem. Więc tetaz sprawdźcie ile kosztuje nowa chłdniczka z kolektorem a robota hmmm już w sumię jes tania. Sprawdziłbym jakiej produkcji jest skrzynia biegów bo były takie np.w x3 które miały wadliwy konwerter i kosz ostatniego biegu, interwał olejowy co 50tyś.km.to 1100zł., trzeba sprawdzić też turbo bo opcja z vtg lubiła się wyspać, do tego na wstępie klapki kolektora wtryski, ... hmm reszta jest ok.
![Szczęśliwy :D]()
...
No i jeszcze poszukałbym mechanika który ogarnia bmw bo są pewne niuanse które lepiej znać i zrobić przed hlowaniem na autostradzie ...
I ossy stąd biorą się tanie bmw
I żeby nie było 3,0d naprawdę fajnie jedzie.