BMW do 37 tys

25 Sie 2018, 21:18

Witam , mam zamiar kupic BMW E60 do 37tys to mój max. Mam pytanie czy w tej cenie kupię co konkretnego. Z kosztami utrzymania się liczę. Silnik jaki preferuję to 3.0d 231km lub najlepiej 272km albo 286km.A może macie jakieś inne propozycje które chętnie rozważę ,choć powiem wam że po jednej przejażdżce kolegi 525d bardzo mi się spodobało.Pozdrawiam.
Arti882
Nowicjusz

25 Sie 2018, 23:38

W tej cenie kupisz już dobry egzemplarz z tym że nie licz na patrzyłbym na świerze roczniki, wyboru dokonałeś bardzo dobrego odemnie do polecenia 3.0 Diesel jak i też benzyna, przy kupnie benzyny masz duzo mniejsze prawdopodobienstwo wbicia się na wysokie koszty napraw, z dieslem róźnie bywa ale za to w dieslu poczujesz tą moc. Według mnie bardzo fajne auto warte polecenia, niestety trudno kupić coś w zadowalającym stanie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Sie 2018, 08:05

Dzięki bardzo za odpowiedź. Ogólnie to też myślałem nad bezyną 3.0 bo 2.2 i 2.5 nie jedzie wcale. Bardzo podoba mi się tez Volvo S80 3.0t6 ale to 2 inne samochody. Volvo nie jeździłem żadnym a może jak bym sie przejechał tym T6
to może zmienił bym zdanie.
Arti882
Nowicjusz

26 Sie 2018, 08:50

Jesli mowa o volvo s80 II i benzynie od 2.5 litra w gore to nie masz szans na kupienie dobrego egzemplarza do 37 tys. Bardziej kolo 45 tys musialbys sie zakrecic.
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Sie 2018, 08:58

Aha dzięki więc Volvo sobie odpuszczam
Arti882
Nowicjusz

26 Sie 2018, 09:05

Za jakies 2 tygodnie przyjeżdżam i właśnie chce sobie kupić samochód którym będę jeździł za granicę do pracy, więc właśnie skłaniam się bardziej ku dieselowi
Arti882
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Eclipse Cross - SUV coupe
    Nowy model Mitsubishi Eclipse Cross, którego bezpośrednimi konkurentami będą modele Volkswagen Tiguan, Mazda CX5 i Volvo XC40, wyróżnia się sportową sylwetką SUV-a coupe, znakomitymi osiągami i wyjątkową precyzją ...

26 Sie 2018, 09:09

Ale chcesz kupić w PL?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Sie 2018, 09:23

Raczej tak
Arti882
Nowicjusz

26 Sie 2018, 09:27

Trochę bez sensu kupować tutaj szrociwo gdzie 3/4 aut jest kombinowanych przez handlarzy. Kupisz pod presją bo obejrzysz kilka będą szrotami a wkońcu kupisz coś na szybko bo juz będzie trzeba wyjeżdzać. W jakim kraju mieszkasz?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Sie 2018, 09:40

Ogólnie to ja nie mieszkam tylko pracuję dokładniej to Holandia , też myślałem nad tym żeby kupić tutaj lub Belgii ale akcyza która będzie bardzo duza.
Arti882
Nowicjusz

26 Sie 2018, 09:43

Arti882 napisał(a):kupić tutaj lub Belgii ale akcyza która będzie bardzo duza.

I te wszystkie BMW co stoją w PL zostały sprowadzone z zachodu i trzeba było im opłacić akcyzę. Dlaczego więc są tańsze niż na zachodzie?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

26 Sie 2018, 09:44

Ossy napisał(a):Dlaczego więc są tańsze niż na zachodzie?

Bo handlarz ma dobre serce i dokłada do interesu, żeby klient miał fajne auto w niskiej cenie?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Sie 2018, 10:18

Arti ale pisałeś że z kosztami utrzymania się liczysz więc skąd ten strach przed akcyzą która przy tym co Cię czeka jest szczegółem...? :D

Ossy temat z bmw jest prosty serwis w przypadku np.3,0d jest tak drogi że nikomu się tego nie opłaca robić. Więc belg nie będzie latał po jakiś ciemnych dziurach żeby kupić od Turka albo Marokańczyka części wyjętej ze śmietnika bo i tak zostanie mu kosmiczna robocizna. Sprzeda auto turkowi a ten falej puszcza to na wschód. Potem kupi Polak i udaje że wszystko jest ok. Rodzimy amator bmw dalej go nie bęfzie serwisował bo też ma kalkulator i szybko jorgnie się że artykół z AŚ o pół milionie km.na tym silniku nie uwzgłędniał wad i usterek sprzętu wokół słupka. Więc znowu jest łatane na sztukę używkami albo syfnymi podróbkami które co ciekawe nie zawsze występują. Pewnie pojawi się pytanie jakie to wady... hmmm np. Ostatnio załatwiałem zestaw chłodniczka egr (lubi walnąć) z termostatem, przewodami, dwa wahacze przód, koło pasowe, kolektor wydechowy... co przy tej opcji silnikowej jest abcadłem. Więc tetaz sprawdźcie ile kosztuje nowa chłdniczka z kolektorem a robota hmmm już w sumię jes tania. Sprawdziłbym jakiej produkcji jest skrzynia biegów bo były takie np.w x3 które miały wadliwy konwerter i kosz ostatniego biegu, interwał olejowy co 50tyś.km.to 1100zł., trzeba sprawdzić też turbo bo opcja z vtg lubiła się wyspać, do tego na wstępie klapki kolektora wtryski, ... hmm reszta jest ok. :D...
No i jeszcze poszukałbym mechanika który ogarnia bmw bo są pewne niuanse które lepiej znać i zrobić przed hlowaniem na autostradzie ...

I ossy stąd biorą się tanie bmw :ok:

I żeby nie było 3,0d naprawdę fajnie jedzie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

26 Sie 2018, 10:25

szybki napisał(a):Sprawdziłbym jakiej produkcji jest skrzynia biegów

Ciekawostka. Właśnie do X3 i automatu w 3.0D mój mechanik nie mógł dostać uszczelniacza (nie pamiętam który). Zamiennika nie ma, w sklepie nie ma, dzwoni do ASO... NIE MA. Musiał ściągać przez Ebay.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Sie 2018, 10:34

Arti ale pisałeś że z kosztami utrzymania się liczysz więc skąd ten strach przed akcyzą która przy tym co Cię czeka jest szczegółem...?
No tak ale jeśli mam zapłaci 10tys tej akcyzy ,bo dokładniej to nw ile trzeba było by obliczyć ,to raczej mi się nie opłaca wyrzucać pieniądzy w błoto.I dlatego miałem zamiar kupić w Polsce.
Arti882
Nowicjusz