BMW E 39 drgania kierownicy przy hamowaniu

07 Cze 2007, 18:24

w moim bmw E 39 ( 528i) przy ostrym hamowaniu wystepuja drgania kierownicy. Sugerowano mi ze to tarcze i klocki .. wymienilem tarcze zalozone bardzo starannie .. nawet pylku rdzy nie ma po nimi . Tarcze niemieckie ATE . Mimo wszystko sa nadal drgania . opony sa nowe i wywazone .moze cos z zawieszeniem ? wie ktos cos na ten temat .. pozdrowienia dal wszystkich
Andrzej z bemka
Nowicjusz

• 07 Cze 2007, 18:40

Ja miałem coś takiego w poprzednim Mondeo... Jak pojechałem na przegląd to angol mi powiedział, że mam coś nie teges (jakieś luzy) z układem kierowniczym... No ale niestety nie powiem ci co to było dokładnie, bo zanim zdążyłem to naprawić, to auto zostało zezłomowane z powodu wypadku... Nie, nie mojej winy, ani układu kierowniczego :P Ale poszukaj tam, może to będzie to!
    DFireCrow

08 Cze 2007, 15:48

Wiem ,że w małych samochodach drgania kierownicy wystepuja cały czas no ale ten samochód do małych nie należy więc bedą to luzy w kierownicy podczas hamowania kierownica zaczyna drgac to znaczy że sa luzy wg mnie...A jakby co podjec do jakiegos serwisu moze to byc cos jeszcze z ukladem kierowniczym
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk

08 Cze 2007, 19:56

Tez cos takiego mialem ale w moim przypadku byly to tarcze. Wymienilem je i calkiem inna jazda. No ale jesli je wymieniles to musi byc uklad kierowniczy, moze cos z drazkiem, nie wiem. Musialbym to widziec:)
    Pepe
    Nowicjusz

08 Cze 2007, 19:58

Drażek raczej nie bo to tylko przy hamowaniu jest..
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus pracuje nad nową V-ósemką
      Po kilku latach spekulacji teraz wiemy to na pewno – Lexus pracuje nad nowym silnikiem V8, który w przyszłości ma trafić pod maski sportowych samochodów marki. Jednym z pierwszych aut z tą jednostką będzie ...