Bmw e30 dusi na benzynie

07 Sie 2015, 14:04

Witam od kilku dni mam problem z moim samochodem jest nim bmw e30 benzynowy,ale moze zaczne od początku.
w samochodzie posiadam lpg od jakiegoś czasu gdy przełanczałem na gaz samochód sie dusił do tego stopnia że musiałem jezdzić na paliwie dopiero po kilku KM mogłem zmienić na gaz działo się tak coraz częściej aż wkoncu pod domem samochód przy przegazowaniu sam przełączył na gaz usłyszałem tylko strzał z wydechu i auto nie reagowało na wciskanie gazu powolutku spadało z obrotów aż zgasło.
Pomyślałem no trudno coś jest z gazem naprawi się i jezdziłem tylko na benzynie jednak dzisiaj rano pojechałem do sklepu i w drodze samochód na benzynie krztusił się okropnie nie chcial prawie w ogóle jechać dodam że jak wcisnołem sprzęgło i przegazowałem to silnik ładnie szedł jednak jak chciałem ruszyć to samochód zachowywał sie jak by miał zaraz wyciągnąć kopyta.
Pewnie to ma związek z sprawą,otóż na biegu jałowym w benzynie od dłuższego czasu samochód nie trzymał dobrych obrotów w zależności czy miał dobry czy zły dzien,najmniej było 400 obr. i do 1.5 tysiąca obrotów silnik dziwnie się zachowywał natomiast od 1.5 tys. w góre szedł W MIARE normalnie może ktoś miał podobny problem to jest moje pierwsze auto więc jak sie domyślicie jestem totalnie zielony w tych sprawach . Przepraszam za ewentualne błędy ale pisze to w pośpiechu i nie mogę się spóznić do pracy Pozdrawiam.
grand4444
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 03 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Bmw e30
Silnik: 1.8 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1990

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skręcanie w lewo drożej Nas kosztuje od skrętu w prawo!
    Kierowcy próbują wszystkich sposobów, aby oszczędzić na paliwie. Okazuje się, że stanie na lewym pasie w oczekiwaniu na skręt w lewo z wrzuconym jałowym biegiem jest nie tylko marnowaniem czasu, ale i pieniędzy. Unikając ...
    Oto najpopularniejsze samochody na świecie
    Najnowsze dane portalu analitycznego focus2move.com potwierdzają, że Toyota Corolla nadal zajmuje niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu globalnej sprzedaży samochodów. Na drugim miejscu znalazł się amerykański pick-up ...