BMW E30 / E28

15 Mar 2020, 16:30

Witam

Mam dla Was pytanie odnośnie dwóch modeli E30 oraz E28.
Mam zamiar sobie kupić któryś z tych modeli oraz chciałbym zarejestrować je na zabytek ale czytałem że przepisy się trochę pozmieniały i konserwator może uznać auto za zbyt pospolite. Wiecie może jak to wygląda w przypadku tych modeli, czy będzie jakiś problem z tym?

I jeszcze jedno pytanko tak na szybko :D
Czy jeśli auto jest już zarejestrowane na polskich blachach, to czy mogę je zarejestrować na zabytek ? :o
mateuszz977
Nowicjusz

15 Mar 2020, 17:33

Zbyt pospolity to może być maluch :wink: z e28 napewno nie będzie problemu z e30 nie wiem aczkolwiek tez nie sądzę aby był problem chodź był bardzo duży nakład produkcyjny e30 więc może.....

mateuszz977 napisał(a):Czy jeśli auto jest już zarejestrowane na polskich blachach, to czy mogę je zarejestrować na zabytek ?
oczywiście że tak
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Mar 2020, 12:47

Ja bym poszedł w E28 tych modeli było mniej wyprodukowanych niż E30. Poza tym E28 to klasa wyżej niż E30 :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Mar 2020, 13:05

Myślę właśnie że wybór padanie na e28 8)
Nie rozpisując się już w nowym temacie, chciałem zapytać się o jeszcze jedna informacje.
Wie może ktoś czy e28 wychodziło ze sportowym zawieszeniem.
Ponieważ chciałbym ją obniżyć trochę a rzeczoznawca powiedział mi jeśli któraś wersja posiadała takie coś, to nie będzie z tym problemu żeby auto było zarejestrowane jako zabytek :ok:
mateuszz977
Nowicjusz

18 Mar 2020, 13:15

Z mojej wiedzy nie posiadała
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Mar 2020, 20:43

No dobra to inaczej 8)
Jeśli auto dostanie już żółte blachy to czy konserwator w późniejszym czasie sprawdza nadal oryginalność części? :P
mateuszz977
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latem też można wpaść w poślizg
    Choć z ryzykiem poślizgu kojarzy się raczej zima i oblodzona nawierzchnia dróg, równie niebezpieczna sytuacja na drodze może przydarzyć się kierowcy także latem. To właśnie na okres od czerwca do sierpnia przypada ...