BMW e30

09 Lis 2010, 17:27

Witam! Moje pytanie jest dość dziwne:Niedługo zamierzam kupić BMW e30 325i z silnikiem M3.Chcę przerobić auto na samochód WRC , ma się nadawać na tor(drifting) a także na lekki piasek .Tak jak w tym filmiku :https://www.youtube.com/watch?v=lFF2bkiHNVQ
Nie wiem czy auto będzie ładnie wyglądało,w rajdach WRC , co o tym sądzicie?Czy na WRC zakłada się inne amortyzatory niż na zwykły tor asfaltowy ?Proszę o odpowiedzi .
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki

10 Lis 2010, 09:45

Chłopie, nie chcę komentować twoich pytań ale nie dostaniesz odpowiedzi. To nie jest tak, że przychodzisz do sklepu i mówisz "zestaw do driftu do BMW poproszę". Najpierw piszesz coś o WRC, a zaraz potem o wyścigach na torze, gdybyś choć jednym się interesował, to byś wiedział, że obie dziedziny są bardzo wyspecjalizowane i bardzo różne, taniej jest kupić dwa różne auta niż bawić się takie przekładanie. Poza tym jak sobie wyobrażasz jazdę w rajdzie samochodem RWD nie mając żadnego doświadczenia? A może lepiej zacznij od malucha, tam też jest napęd na tył... Mam wrażenie, że to jakaś prowokacja.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

10 Lis 2010, 14:29

No . Masz rację ,przepraszam.Mam jeszcze takie pytanie :Co zrobić aby dostać licencje na zawody WRC ?
dawidpawlik1
Nowicjusz

10 Lis 2010, 14:43

trzeba mieć talent, sponsorów i zdobywać punkty do licencji na amatorskich wyścigach
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

10 Lis 2010, 19:03

I jeszcze ostatnie pytanie.Na tym filmie który wysłałem.To jaki to rodzaj auta?
dawidpawlik1
Nowicjusz