Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Invi napisał(a):1.8 nie jest odpowiednim silnikiem dla samochodów o gabarytach 5er czy w202. Jeśli bmw to tylko z 6 cyl.
czyli nie bać się? bo mi wszyscy w koło mówią że przy takim przebiegu to mam wszystko do roboty..i że auto raczej na 2 km do sklepu a nie do jeżdzenia spokojnego..np w trasy, bez szybkiego wybierania do pomocy drogowejdzida napisał(a):Przecież ten przebieg jest normalny...
oj zdziwiłbyś sięBartolekk napisał(a):No tak tylko ja nie potrzebuje auta który robi setkę w 6 sek..bo tego nie wykorzystam, poza tym nie chce auta od 18 latków, trzepiących filtry i jeżdżących na oparach i łysych oponach a takie sa r6 w 90%,
mike napisał(a):oj zdziwiłbyś się jest zupełnie na odwrót. Zacznijmy od tego, że takiego wiejskiego upalacza nie stać na r6. Po drugie po co kupować większy silnik, skoro znaczek się zgadza?
mike napisał(a):oj zdziwiłbyś się jest zupełnie na odwrót. Zacznijmy od tego, że takiego wiejskiego upalacza nie stać na r6. Po drugie po co kupować większy silnik, skoro znaczek się zgadza?
wszystko to prawda, jednak trzeba zwrócić uwagę na bardzo ważną rzecz. Stare auta z większymi silnikami (powiedzmy te 2.5-3l wzwyż) nie są kupowane przez zwykłych Kowalskich do turlania się z pkt A do pkt B, bo nierzadko za tą samą kasę mogą mieć coś młodszego, oszczędniejszego, lepiej wyposażonego itd itd. Będzie to dość radykalny przykład, bo grupa też specyficzna, ale Land Cruisery z lat 80-tych nie są masowo kupowane jako daily, tylko raczej przez świrów pasjonatów, a motory są tam konkretne. No i swoje robią też właściwości terenowe no i trwałość.GorącyMarian napisał(a):Według moich obserwacji jest zupełnie odwrotnie... Może zależy od regionu w którym żyjemy. W dużych miastach. DUŻYCH. Sporo jeździ samochodów "słusznych marek" właśnie w małych pojemnościach. Dlaczego? Mniej palą w mieście/korkach <- ZAWSZE 4ry gary spalą w korku mniej(nie mówimy o silnikach z ostatnich 2-3lat). I opłaty za OC liczone są od pojemności, a za sam fakt mieszkania w Warszawie/Gdańsku/Krakowie zwyżka jest masakryczna np. E39 maksymalne zniżki/ubiegły rok/kierowca 30lat/10+lat prawko: 520d ~340zł / 525 ~670zł.
A po wiochach przyległych płacą po 200zł za 3.0
Sporo jeżdżę po mieście. Sporo... I takie moje obserwacje. Przynajmniej w Trójcieście:P
Petento napisał(a):Moim zdaniem nie warto kupować takiego ,,zabytka'', powiem więcej, odważę się udzielić niepopularnej opinii, a mianowicie - 15 letni focus 1.6 dobrze wyposażony będzie się lepiej prowadził, będzie bardziej wygodny, będzie spokojniejszym i bezpieczniejszym samochodem niż wspomniane 21 letnie E34, a co więcej, będzie kosztował tyle samo, może ciut więcej, ale niewiele.
bardzo ładne auto, graulujęadrianbokser napisał(a):e32-m60b30-lpg-vt95737.htm
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW