Hej, potrzebuję wymienić silniczek krokowy w bmw ale niestety jestem ciemny w tych sprawach i chciałbym się czegoś nauczyć. Chcę się dowiedzieć po prostu jak to należy zrobić co odkręcić na ilu jest on śrubach i co należy zrobić aby po włożeniu nowego samochód zapalił.
Firma BMW nie stosuje silniczków krokowych do regulacji wolnych obrotów. W silnku M40 masz zawór powietrza dodatkowego (na rys. oznaczony nr zasilany na 2 piny, mocowany w gumowej przelotce. Zawór ten jest mało awaryjny. Kłopoty z wolnymi obrotami to najczęściej zasysanie fałszywego powietrza i przepływomierz klapowy.
Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...
Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.