BMW E36 318 Diesel

23 Paź 2010, 18:55

Uszanowanko.
Noszę się z zamiarem kupna BMW E36 318 w dieslu. Znalazłem kilka interesujących ofert na allegro i mam kilka pytań odnośnie tych samochodów.
Mianowicie:
- ile trzeba mniej więcej zapłacić za roczniki 96-98? ( nie musi być igła ).
- 90 koni to trochę mało. Jak wygląda sprawa z chipem? Można wrzucić w silnik? Ile mocy dodaje, żeby nie było z nim problemów? Jakie są koszty takiego zabiegu?
Loczek
Początkujący

23 Paź 2010, 22:33

Ceny tego modelu zaczynają się od 7 tysięcy, więc jest w czym przebierać. Producenci zalecają doładowanie mocy o nie więcej niż 25-35 koni
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

24 Paź 2010, 11:31

Samochód byłby mi potrzebny na dalsze trasy - raz w tygodniu 400 km po polskich drogach. Dlatego pomyślałem o chipie, bo wyprzedzanie czegokolwiek autem o mocy 90 koni jest dość ryzykowne :razz:
Poza tym używałbym go niewiele w tygodniu, poza godzinami pracy.
Czy ktoś z was posiada taki model?
Jeśli tak, napiszcie mi co nieco o nim.

[ Dodano: 25 Październik 2010, 15:38 ]
Znalazłem jeszcze takie ogłoszenie - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Trochę duży przebieg. I trochę dziwne, że po wymianie połowy samochodu właściciel się go pozbywa.
Loczek
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Aston Martin Vanquish Vision
    Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...
    Renault 5 Alpine
    W 1976 roku Renault przedstawiło prawdziwie sportowy samochód – Renault 5 Alpine. Model, zaprojektowany i produkowany w zakładach Alpine w Dieppe, łączył elegancję ze sportowym stylem. Wykorzystano w nim wyposażenie ...